onsdag 8 augusti 2012

Så här fint blommade det i grannens rabatt vid deras infart och jag kunde inte annat än föreviga det vackra.Den fina rosa Pionen, den gula Fetknoppen som jag skulle fått av men avböjde nu har jag ångrat mig när jag ser hur fint den blommar,Kamtjatka som även den blommar i gult, som jag har fått av en bit rot av och satt under vår tall ,samt en hel del andra växter.Otroligt snyggt är det i alla fall.
Den vackra pionen i närbild man bara önskar att dess fägring höll i sig ett tag gärna hela sommaren.
Det är ju så fint när man planterar framför stenar den är ju hård men växterna är ju mjuka och dess färger gör sig så bra.Bra är även att ha stenar i rabatterna då de även håller kvar värmen ett tag.
I dag har vi haft växlande molnighet och det har blivit varmare under eftermiddagen, annars så tycker jag att det känns  lite som höst redan men det blir säkert varmare längre fram får vi hoppas.I går när jag var ut på min skogspromenad så hittade jag ett blåbärsställe så till veckan ska jag fara dit och plocka upp dem  för de var inte tillräckligt mogna ännu.
Ha nu en fortsatt bra dag

 


                                                                    

2 kommentarer:

  1. Jag håller med om att det blir fin kontrast med sten i rabatten. På vår steniga tomt har det blivit så att jag planterat runt stenar som varit för stora att flytta.
    Det blir allmänt ett mycket gott bärår ser det ut som. Hjortronen har slagit alla rekord, tror jag, och blåbären är stora och fina. Lingon blir det nog också gott om, av karten att döma.

    SvaraRadera
  2. Lyckliga du som har stenar på tomten det är ju så fint även om de även kan vara i vägen ibland.Jag har ett minne från min ungdomstid när jag var till Vilhelmina när jag följde mina föräldrar dit upp och vi hittade hur mycket hjortron som helst.Det tog flera dagar att rensa dem, sedan har inte jag plockat några det blev nog för mycket av det goda men jag tycker fortfarande att de är goda att äta.

    SvaraRadera