lördag 25 augusti 2012

I dag har vi varit ut på en skogsutflykt för att titta till våra marker och det såg bra ut det vi planterade för ett antal år sedan har vuxit till sig  mycket bra.Vi kollade även om bär och blåbär fanns det hur mycket som helst av man kan fylla sina kvoter över dess bräddar av dessa nyttiga bär.I skogen får man så mycket energi man känner lugnet infinna sig när man får promenera i omgivningarna och lyssna till vindens  sus det är riktigt balsam för själen.
Jag var på jakt efter Lingon men de lyste med sin frånvaro fick bara i hop till  i stort sett botten av min hink,men däremot dessa bär fanns det gott om.
I skogen så finns det så här röda stenar och i år var de rödare än någonsin de lyser verkligen upp i skogen med sin vackra färg man kan ju undra vilka mineraler den innehåller då den blir så här röd.
I denna härliga stuga som rullar på hjul sitter min bror när han är ute på spaning efter något villebråd och han har det nog ganska så mysigt här inne då han kan elda i kaminen.Nästa helg ska vi nog prova att fika i den då vi ska bege oss ut igen tillsammans med dottern som gärna vill plocka bär.
Molnen har dominerat denna dag  åtminstone medan vi var i skogen men just nu så lyser solen så det verkar bli en härlig afton.
Ha nu en fortsatt trevlig dag




2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med en skogspromenad! Röda stenar har vi gott om här också och det lär bero på att dom innehåller mycket järn. Stenen rostar helt enkelt.

    På tal om sten, är det stenbär du visar på bilden med de röda bären? Jag har försökt hitta recept att använda dom till men har bara hittat ett enda och det var en rådjursstek. Dom borde gå lika bra att smaksätta älgkött med, kan man tycka då. Använder du dom till något?

    Den där kojan skulle passa utmärkt som fotogömma om man vill fota vilda djur i gryning eller skymning.

    SvaraRadera
  2. Just vad jag misstänkte att stenen skulle innehålla just ämnet järn inte så konstigt att de är mera röda denna sommar med tanke på den fuktiga väderleken.
    Bären använder jag inte till något men man kanske skulle plocka dem och prova göra gele.

    SvaraRadera