tisdag 14 augusti 2012


Gula tongångar
Utsikten är inte så dum med de gula spirorna som Gullstav visar upp och som jag ser när jag står i vår tvättstuga och viker tvätt eller sitter vid symaskinen och försöker vara kreativ.Humlorna är så förtjusta i växten det brukar sitta flera stycken  i den gula spiran på höstkanten och en del verkar nästan inte ta sig därifrån.Den är egentligen vacker med sina stora hjärtformade blad och tycker om att sitta lite i skuggan.
Praktlysing som sitter i rabatten  på torpet den skäms inte heller för sig den lyser upp ordentligt en bit in från vägen och även den trivs mycket bra.Här har en gång i tiden stått en ladugård och vi tror att det  har varit en gödselstack där förr i tiden så jorden är fullmatad med nyttigheter.
I dag har jag varit på torpet suttit under vår pil och tittat i gamla trädgårdstidningar som ska slängas och då fick jag en massa ideer förstås,dessa har jag sparat för kommande projekt.Vädret har åter varit helt underbart och inga mygg vilket förhöjer känslan  åtskilligt.
Ha det nu så gott

1 kommentar:

  1. Praktlysingen blommar här också, en växt som min svärmor införde på den tiden hon bodde här. En annan guling är Ligularian som också så smått är på gång, men den har jag tagit hit. Troligen har jag fått ta lite rötter från svägerskans odlingar, men det är så länge sedan att jag inte minns när det var.

    SvaraRadera