söndag 7 oktober 2012

Söndagsbilden
Dagens bild får bli denna vackra Lönn som verkligen gör allt för att synas och den pryder även marken under med sina vackra blad.Tillsammans med den röda busken i bakgrunden så blir det en harmoni av  höstens vackra färger.Det var utanför grinden som jag plockade upp bladen från marken och gjorde en bladboll som jag har visat tidigare,lönnen står på min brors tomt som jag även bor granne med.
Regnet det bara öser ner fortfarande och det värsta är att det ska fortsätta men i dag ska jag trotsa regnet och ta på mig regnställ och bege mig ut.Nu har det regnat så mycket att vattendragen har blivit överfulla det ser ut som på våren vid snösmältningen.
I dag kommer dottern och måg förbi de har varit i Arjeplog på marknad de ska stanna över natten för att i morgon bege sig hem till huvudstaden igen.I afton så blir det middag när de kommer och jag har gjort Tjälknöl på älg och det blir även potatisgratäng  och jag har i ugnen en Äppelkaka som ska serveras till efterrätt.
Ha en fortsatt bra Söndag

2 kommentarer:

  1. Lönnen är verkligen vacker både till form och färg. Undrar just om den klarar en växtzon till, men det tvivlar jag på.

    Vädret i helgen har varit eländigt men nu har det varit uppehåll hela förmiddagen. Har varit ute på morgonen och fotat de översvämmade vägarna här i byn.

    SvaraRadera
  2. Du skulle prova för det är inte helt otänkbart att den skulle klara även en högre växtzon.
    Vädret har varit extremt men jag tror att vi i vår by har klarat oss ganska bra men vi har ju sand i backen så då går det bättre.

    SvaraRadera