söndag 21 oktober 2012


Härliga svampar och hösteld
I helgen har vi ett fantastiskt fint väder med sol och en hög himmel,visserligen så har vi fått kyla med åtta minusgrader på morgonen, men nog är det bra bättre än det våta som har kommit ner från himlen under en längre period.I går var vi till vårt torp och tog hand om det löv som nu kommit åter och det var åtskilliga kärror som blev bortförda vi eldade även en hel del ris men det blir nog en brasa även i dag då det är otroligt mycket  ris som ska eldas. I går kom även min trevliga torp granne Valda med en bunke med trattkantareller som jag fick dem har jag lagt på tork och ska använda till någon gryta eller så blir det att ge bort dem till dottern som är glad i dessa primörer.
Utanför vårt fönster så ligger marken vit då rimfrosten håller sitt grepp över den.Snön som vi fick tidigare under veckan den har tinat bort men blir det nederbörd nu så skulle det nog bli i form av snö.
Ha en fortsatt bra söndag


1 kommentar:

  1. Det har varit ett par fantastiskt fina dagar nu i helgen även om nätterna har varit kalla. Just nu, natten till måndagen är det -7 grader hos oss.

    Så trevligt att få svamp så där. Annars tycker jag att det är ovanligt lite svamp i skogarna i år. Det brukar ju krylla av soppar men i år ser jag knappast några alls.

    Nog har vi kvar lite av snön men vägarna är bara nu igen vilket känns bra. Det var lagom kul i tisdags kväll när vi skjutsade ner dottern till stan. I Källdal låg det en bil nere i ett djupt dike, på rätt köl dock. Innan vi kom till Drängsmark var det barmark även om regnet som föll var snöblandat. Mörkt och eländigt att köra i sånt där väder.

    SvaraRadera