söndag 14 oktober 2012


Kärleksört 
I år så har den ännu inte blivit mera än lite grann rosa  jag tror inte den varit så här sen någonsin.Jag har planterat den i flera rabatter och som Ni ser så är den även fin att ta in och sätta i vas.Den är ju dessutom  väldigt lätt att föröka för den får ofta rötter när den står i vatten och då är det bara att plantera den.
Varför har den fått namnet Kärleksört? Jo det beror på att förr i tiden ansågs den kunna spå i kärleksfrågor hur man gjorde det förtäljer inte historien.
I går var det en ganska fin dag ända fram till klockan femton  då det började regna så då tog vi hand om lövhögarna  av Rönn som var i hop räfsat och det vill jag inte ha i rabatterna då de innehåller så mycket bär så det fick gå till komposten och sedan blev det en promenad i skogen.Nu har ju Sidensvansarna anlänt och i morse när jag var ut på brotrappan så var det ett fasligt liv i vår Tall på gården jag kan tänka mig att de blir lite pratglada då de intagit Rönnbären för det är ett härligt smörgåsbord som är uppdukat.
Ha en fin dag alla som tittar in på min sida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar