lördag 11 maj 2013




En mulen Lördag

Nu har det ju regnat i tre dagar men i dag så är det bara regnskurar så det håller på att upphöra och när man tittar ut genom fönsterrutan så ser man hur droppar har satt sig på vår Schersmin buske  och det ser ut som pärlor av glas.Även om det regnar så är det ändå skönt att gå ut på promenad man har ju även kläder för regn att sätta på sig.Så i dag ska jag ut  tillsammans med en väninna men jag var även ut i går när det var sämre väder och det var så härligt.
Det blommar för fullt nedanför köksfönstret men jag ser ju bara dem när jag går ut så därför så har jag plockat in en bukett för att få njuta av vårprimörerna  på nära håll.
När vädret nu inte har varit så bra så passar det utmärkt att baka jag har gjort dessa kakor och även Bråttombullar.Receptet på dem har jag tidigare berättat om men nu ska Ni få receptet på dessa 
Russinkakor som de heter.
 Rör ihop 100 gram mjukt smör med 3/4 dl socker.Blanda i en annan skål  3/4 dl Russin ,1 3/4 dl Mjöl och 1 tesked Bakpulver.Rör ner blandningen i smör-socker blandningen och forma till en deg.Dela degen i 22 bitar och rulla till bollar.
Lägg på plåt med bakpapper och platta ut dem lätt.grädda gyllene mitt i ugnen på 175 grader ca 8 minuter.Låt svalna på plåten.
Dessa kakor gick fort att göra jag har hämtat receptet i en tidning men jag har i minnet att min mamma som älskade att baka gjorde dessa och de är riktigt goda.
Lycka till nu med baket och ha det som allra bäst



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar