lördag 31 januari 2015


 Kära Skära
Temat för dagen är just den kulören och förra sommaren så helt plötsligt när den här visade knoppen så började jag ana att det nog skulle komma en Krolllilja med en rosa färg och jag blev väldigt glad när den blommade sen.I mitt minne så har jag att jag och min svägerska var till norra delen av byn där vi visste att det växte liljor i ett dike och vi frågade först ägaren om vi skulle få hämta vilket vi förstås fick så då blir det extra roligt när den sedan efter åtskilliga år blommar.
Rosenhallon den har ju även rätt färg för dagen den här har jag på vårt torp och nog är den rätt söt.
Vår rosa Doftpion den har ju en given plats på sidan och förra sommaren så blommade de väldigt mycket jag hade en pion som hade över 40 blommor,  då kunde jag dela med mig till några som gick förbi vårt hus. som gjorde att deras dag fick ett mer doftande innehåll.
Åkervinda den har jag planterat så den får klättra vid vår bro på framsidan av vårt hus och även den är söt om än lite farlig att ha direkt i en rabatt.Jag brukar plantera den i en kruka i backen då går det lite bättre för den är annars en pärs att få i jorden då den sprider sig med ordentliga löpare.
Violruta som vi har i vår trädgård den blommar även rosa ett minus med den är att den varje sommar får löss och de invaderar växten så man får vara där och försöka bekämpa med såpvatten och annat men annars så är den fin.Till sist är det så roligt att jag fick så många fina kommentarer i mitt förra inlägg så tack för det.
Gå gärna in på den här länken   Charlottas trädgård
så hittar Ni helt säkert fler vackra blommor i den här färgen jag får önska alla en riktigt fin helg. 


 

 

12 kommentarer:

  1. Rosa krolliljor är jättevackra - men - här hemma försöker jag gräva upp dem (även om det är nästan omöjligt i lerjorden) för jag vill att de vita ska ta över. De rosa får hålla tillgodo med "skräphörnet" och där verkar de också trivas.

    Tack för dina fina skära, förstår att de är dig kära, så fina.

    SvaraRadera
  2. Många kära växter. Åkervindan är verkligen söt, men så farlig. På landet har jag försökt få den att ta sig. Där har det inte varit så lätt. Rosenhallon hade jag en gång, men den var också duktig på att förmera sig, så den tog jag bort. Fast den är väldigt fin och hade jag haft sommarstuga då, hade jag satt den där. / Britt

    SvaraRadera
  3. Det är alltid kul med en historia bakom blomman. Rosenhallon var det länge sedan jag såg.Jag gillar den. Kolonin är för liten för att ha den annars skulle den finnas här.
    Ha en fin helg
    Kram Meta

    SvaraRadera
  4. Vackra blommor, Åkervindan har vackra blommor, Rosenhallon liknar en växt som dottern har, som vi inte vet vad det är. Får googla på den. Ha en riktigt skön helg! Marika

    SvaraRadera
  5. Nu har jag skrivit namn på mina skära. Det är nämligen ingen Magnolia. / Britt

    SvaraRadera
  6. Vackra rosa du visar. Visst är det härligt när växter man väntat länge på äntligen sätter en knopp. Inte lika roligt att läsa men ändå en tröst... Jag gräver snart upp aklejrutan för jag är så trött på lössen. Det hjälper inte ens med ändrade växtförutsättningar...

    SvaraRadera
  7. Underbara bilder....vilken härlig krolllilja.....=)

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  8. Rosenhallonens rosa blommor är så söta! Måste skaffa mig en planta till den här trädgården också i vår. Hade den i förra. Kul med krolliljan!
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  9. Krolliljor är väldigt vackra. Jag har en...men med lite tur borde den ha delat sig så att jag i år kanske får två stänglar:-)Härliga bilder!
    Ha en bra söndag!
    Milla

    SvaraRadera
  10. Krolliljor är nog en av de vackraste liljorna... Kanske även en av de vackraste rosa?!

    Hur som! Nu har jag lagt till dig i min blogglista så jag inte missar ;)

    Ha det gott!

    //Veronica

    SvaraRadera
  11. Vilket ögongodis! Krolliljor är underbara. Jag har bara en, men hoppas att den ska sprida sig i rabatten där den står. Ha det gott/ Titti

    SvaraRadera