torsdag 8 januari 2015


Juli-December 2014
Juli månad innehåller  mycket sol och värme och de som nu hade semester fick tillbringa många dagar vid havet eller vid någon sjö. 32 grader var det varmaste vi uppmätte på vår mätare och det var i skuggan i växthuset var man tvungen att se till att alla vädringsluckor var öppna plus dörren och det gick en hel del vatten.När sedan värmeböljan avtog så kom åskan som ett brev på posten och det gjorde den med besked bilden visar hur himlen såg ut innan det hela drog i gång här hade man varnat på radion och det var tur det.
Augusti fortsatte med värme och det fick vi ha under hela månaden, den här bilden är från Furögrund i Byske dit var vi en eftermiddag tillsammans med våra grannar och åt en jättegod räkmacka en fin kväll vid havet.Den högsta temperaturen den här månaden var 32 grader och då var det  soldis.
September var även det en härlig månad då vi även då hade varm och skön temperatur men i slutet på månaden så började det bli lite svalare precis som det ska vara i denna höstmånad.Maken och jag gjorde en utflykt till vår skog och tittade till våra ägor och här hade världen blivit gyllene på grund av allt löv som fallit till marken.Förr i tiden så var ofta marken frusen när älgjakten börjar och i bland så föll det snöflingor så är det inte nu för tiden så det har blivit andra tider.
Oktober då det borde ligga snö på marken då såg det ut så här och man kunde fortsätta med höstarbetet i trädgården något som jag inte tackar nej till.Här på vårt torp så hade löven ramlat ner så här fick vi räfsa klart och även elda en del skräp.I mitten på månaden så började det var några minusgrader vissa dagar.
November då börjar det vara krispigt på marken och det är så vackert ute men tyvärr så kom det regn och allt det vackra töade bort men man får njuta av det vackra under tiden det varar.Det börjar vara konstiga vintrar med mer regn än snö och mer plusgrader än minusgrader.
December innan Jul så kom snön, för övrigt så var även det en varm månad med plusgrader och oftare regn än snö och en hel del is på vägarna.
Nu är vi ju inne i ett helt nytt år ska bli spännande få se hur det blir idag har vi ordentligt snöfall ute så nu blir det till att skotta tur att vi har snöslungan att ta till för det är en tung blöt snö som faller.
Med det så önskar jag alla en fin eftermiddag





 

1 kommentar:

  1. Ja denna sommaren måste väl de flesta vara nöjda med! Vilka fina bilder du har tagit, som precis speglar sommaren och hösten. Fin helg på dig/ Britt

    SvaraRadera