onsdag 21 januari 2015




Tänk när det ser ut så här
När gräsmattorna börjar bli gröna och man åter får plantera ut i växthuset det som jag brukar odla där för så här ser det ut i Juni månad.Visserligen så är vi en bra bit bort men det är ju tillåtet att drömma sig bort och det är ju ganska så lätt när man ser på bilder i bildarkivet hur det brukar se ut när det är sommar.
I Juli så börjar det se ut så här i rabatterna och jag tycker ju om att rensa ogräs det är balsam för själen  så det blir en hel del av det arbetet som man gör för att det ska bli fint i rabatterna.I bland så har man turen att hitta någon ny växt som fåglarna eller vinden har för hit och då blir man ju extra glad.Om man tänker så här att ogräs är inte mer än en blomma i en förklädnad som ändå kan njutas som någon klok skrev så känns det där med ogräs mindre jobbigt
Man blir så glad när man tittar på dessa vackra blommor och extra glad blir man över växter som gillar läget de befinner sig i.Vit Prickklocka och även Blodnäva det är växter som gärna tar för sig men de förför med sin fägring så därför så gör det inget.
På vårt torp så sätter vi potatis och vi täckodlar eller rättare sagt så är det maken som håller på med den odlingen och inget smakar väl så bra som just egen potatis som man kan äta med enbart smör eller lägga den på en smörgås eller till Surströmming som är en favorit.
Ja visst är det härligt att få drömma sig bort till en period som ligger framför oss och som är varmare än den är just nu.Ha en riktigt fin eftermiddag och ta hand om Er därute så hörs vi snart igen.
 


 
 

1 kommentar:

  1. Härliga bilder. Vad fint med den vågade kanten!
    Egen potatis tycker jag också nästan är det allra bästa. Man längtar, fast just nu är det alldeles vitt ute och kallare väder är på väg. / Britt

    SvaraRadera