lördag 31 augusti 2013






Nu är tiden inne för att samla frön
Det är ju ett trevligt göra på höstkanten att samla frön inför nästa års plantering.Denna vackra vinröda Vallmo ska jag absolut så i någon kruka nästa sommar då den är så otroligt vacker man kan nästan tro att bladen är av siden.Min väninna har fått frön av mig någon gång och hos henne så är den så här fin.
Frökapslarna från  Vallmo är skapade på ett otroligt sinnrikt sätt för  när den torkat så öppnas den i toppen och ut kommer det  mycket frön som kan bli till jättemånga vackra blommor.Dess kapslar kan man ju ha enbart som prydnad i en vas om man nu skulle vilja det man behöver ju då inget vatten.
Den rosa Pionvallmon är ju även den otroligt fin den liknar verkligen en Pion fastän då i miniformat även den ska jag sätta nästa sommar, även denna sitter i min väninnas rabatt.
 Vit Rosenskära har jag varje år på samma ställe i rabatten för den gör sig så bra just där även deras frön samlar jag för att sätta till nästa år.Den kan ju även komma på egen hand om man lämnar några fröställningar kvar på blomman som får falla ner i jorden så brukar den rota sig  men blommar då vid en senare tidpunkt.
Vit ballongblomma satte jag några frön av i våras och den har blommat då jag hade den i rabatten ett tag så fick den en lite dålig start så därför så har den inte blivit så stor men söt ändå.
Dess fröställning ser ut som Physalis och är ganska så dekorativa som Ni ser.
I går kväll kom vår dotter hem från den stora staden vi fick hämta henne på flygplatsen det känns roligt för oss att hon kommer hem och vi får rå om henne en stund.I dag så är det ca 18 grader varmt vilket är härligt och solen har lite svårt för att tränga igenom den mulna himlen men skulle den vara framme som i går så skulle det vara riktigt varmt.I går kunde vi sitta ute och fika  och det är så härligt för den härliga sommarkänslan vill man inte så gärna släppa greppet om.
Ha det nu som allra bäst.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar