lördag 10 augusti 2013






En dag med trädgårdsvisning
Nästan alla kom med olika bussar  sammanlagt så var det  fyra stycken som kom från Byske,Skellefteå,Bjurholm,Vindeln och Vännäs någon körde även egen bil.Det har varit  en otroligt rolig dag vi kan nog visa vår trädgård någon mera gång för man får så mycket uppskattning för den möda som man har lagt ner.
Det kom många frågor om namn på växter vilken jord man använder och hur man vattnar  många tyckte  att de nu hade fått inspiration att fara tillbaka och jobba i sina egna trädgårdar.Det är ju det som är själva "grejen" med trädgårdsresor när man får fara till någon för att fånga upp nya idéer för det är ju inte bara blommor det handlar om utan även andra arrangemang man har gjort.Det var sammanlagt 140 personer som har vandrat runt i vår trädgård i dag och alla med samma glädje och entusiasm som man själv har.Med andra ord så kan man sammanfatta dagen som en mycket lyckad dag.
Denna Ros har blivit fångad på bild i dag den sitter nog på de flesta kameralinserna kan jag tro.Många frågade om namnet tyvärr så kunde vi inte ge dem den informationen då jag har fått Rosen  som gåva av en växtfirma och har haft den i många år.Den har nog aldrig någon sommar varit så vacker som den är i år passande nog. Det var även många som tyckte om den vita Höstfloxen som växer bakom den.
Den brokbladiga Lungörten var även den en beundrad växt  nu har jag fått den av min svägerska och vet inte vad den heter egentligen.Jag gav bort exemplar till Bjurholm och en till Vännäs och blev samtidigt inbjuden att komma dit för att se deras trädgård.
Denna zedumväxt var det även många som funderade över vad den kunde heta.Jag har kallat den för Fetknopp men den heter nog någonting annat jag får ta reda på mer noga vad den egentligen heter.
Dagen bjöd på ett vackert väder perfekt för trädgårdsvisning det hade inte varit lika bra om regnet hade hängt i luften.
Hoppas att även Ni har haft en bra dag






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar