måndag 12 augusti 2013






Lite blandat i början på veckan
Parkstånd den blommar för fullt och drar till sig en hel del Humlor som suger i sig nektar. Visste ni att det finns ca 40 olika arter av Humlor i vårt land trädgårdshumlan är den som är svart och gul sedan finns det hushumla som Ni ser på bilden.Ljus jordhumla,ängshumla,åkerhumla det är dom vanligaste av Humlor
Det är drottningen som övervintrar och det är den som man ser först på försommaren.Humlan kan hinna pollinera 400 blommor under bara en flygtur och  under en dag så hinner hon pollinera en hel del blommor kanske det är därför som den verkar så ivrig.
Humlans tunga är avgörande för vilken blomma den ska välja och till sist Humlor gillar blå färg.
Nu börjar det märkas att vi går mot en annan årstid för de verkar mycket slöa och en del verkar ha somnat på sin post.
Rosenflockel är ju en favoritblomma för dessa insekter och nu står den i rabatten stor och ståtlig jag är så glad över att ha den i trädgården.
Senapsmynta men den härliga färgerna i gult och grönt och med lila blommor jag tycker mycket om den och i helgen fick jag veta att den avger ett ämne  när man rör i den som gör oss lugna till sinnet.Denna Mynta tar man gärna i för den doftar så otroligt gott och är även en fröjd för ögat att titta på.
Inne i växthuset så börjar Tomaterna vara så här stora men den röda färgen får man vänta på ett tag till.Det blir nog till att ta in dem och lägga i en glasskål och ställa den i fönstret för att locka fram den kulörten.
Dessa fyra element behöver jag för att arbeta i trädgården och denna vagn på hjul har jag haft i väldigt många år och är så praktisk, jag har bara bytt ut behållare då en del inte har fyllt funktionen riktigt men nu har jag en som fungerar.Den röda kratta och spade i ett kan jag inte vara utan då den har en mycket bra funktion,handskarna har jag inköpt i år på Blomsterlandet de har blivit mina favoriter och en ny sekatör har vi även inhandlat.Som Ni ser så har jag en bra utrustning för att arbeta i min favoritträdgård.
I dag har vi ömsom sol och moln och jag ska på kalas  och ska uppvakta min granne som fyllde år den dagen vi hade visning men då var även hon upptagen.Jag kommer även att träffa en tidigare granne som bott på gatan men som har flyttat  ska även bli trevligt att träffa henne så det blir nog en bra eftermiddag.
ha nu en fortsatt bra dag



 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar