fredag 2 augusti 2013






Fredagsbilder
Dessa ståtliga Solrosor finns hos vår granne.Jag har länge funderat över vad det har varit för jättehög buske som de har inköpt när jag helt plötsligt fick se att de blommade och insåg att det var ju Solrosor.Vi ser dem varje dag från vårt köksfönster jag tror att de har fått en rejäl dos av den hästgödsel som han frikostigt delade med sig av på försommaren som han hade fått hämta i en grannby hos en hästägare.

Denna knäa växer även hos samma granne och den har blivit rejäl i sitt omfång men vacker är den.Jag har själv fått ett exemplar från just denna och har planterat den  i vår stora rabatt men jag kommer att sätta den på en alldeles egen plats så småningom för den behöver vara solitär.
I går kväll var vi bjudna till vår granne på middag här har värdinnan planterat söta Violer i en kruka på bordet. Tyvärr så inbjöd vädret inte att sitta ute då solen gick i moln och det även blir ganska så fuktig luft mot kvällen, hade solen lyst då hade det inte varit några som helst problem.
När vi vandrade hem från middagen så mötte oss den här vackra solnedgången och den var jag bara tvungen att fånga på bild,nog är vår natur fantastisk på många sätt.I sommar så har det varit otroligt vackra solnedgångar, när himlen  färgas röd på kvällen brukar oftast nästa dag bli en fin dag.
I dag har vi än så länge en mulen morgon men temperaturen är ganska gynnsam med snart 20 varma grader kommer solen fram så vankas det en bra dag då blir det nog en dag på torpet.Nu är vi helt plötsligt inne i Augusti månad som kan innehålla både surströmming och kräftmiddagar och naturligtvis tända ljus.
I dag på morgonen ska jag baka glutenfritt tunnbröd och koka lingonsylt vi ska kanske äta surströmming i morgon kväll och då är det bra att ha bakat bröd så att alla kan äta surströmmingsklämma.
Ha en härlig dag

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar