måndag 2 september 2013




Första Måndagen i September
I dag har väldigt många kvinnor som män begett sig ut i skogen för att jaga älg och i den här skogen där ladan står så vackert vid skogsbrynet där är det en och annan älg som får vara på sin vakt.Jag tror mig ha förstått att det jaktlaget redan har skjutit en älg redan för grannens son hämtade deras fyrhjuling med släp och då brukar det betyda att de har skjutit en älg.
Jag håller inte på med jakt utan då regnet det bara öser ner utanför rutan så passar det bra att sätta på ugnen och baka.Dessa goda maränger har jag bakat med svarta vinbär inuti.Här kan jag delge Er receptet ;

3 äggvitor hälls i en skål  och vispas med elvisp över vattenbad ,Tillsätt  1 1/2 dl socker och fortsätt vispa kraftigt över vattenbadet i 5-10 minuter.Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills den är sval och tjock.
Tillsätt sedan 1 dl Svarta Vinbär och 1 dl mandelspån.Klicka sedan ut på bakpappersklädd plåt och grädda i 125 grader i 30-40 minuter tills marängen lossnar från papperet.

Nu har våra Tomater blivit så här fina de har i år mognat inne i växthuset med hjälp av den varma solen vilket de inte gjorde förra sommaren.Så i helgen när dottern var hem på besök så fick hon smaka av dessa primörer för inget smakar så bra som det man odlat själv dessutom så är de helt utan gifter.
Vi har haft en helg med mulet väder men ändå ganska så härligt för det har varit varmt ändå fastän vi är nu i September den första av höstmånader.Som vi kan se så blir det några härliga soliga dagar i veckan om man får tro väderleksrapporten med riktigt hyggliga temperaturer som 18-20 grader varmt.
Nog har det blivit ändrade förhållanden då jag var ung så var älgjakten alltid en kall dag och kanske till och med snöflingor i luften.Jag klagar inte för ju längre vi får ha varmgrader så bara kommer jag att gilla läget.
Ha det som allra bäst



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar