måndag 23 september 2013







En Söndagsutflykt till skogen
I går Söndag var vädret bra mycket bättre än lördag då vi fick  ca 40 mm regn totalt så det var en riktigt blöt dag. Därför passade vi på i går i stället att bege oss ut till vår skog för att plocka enris och mossa och bara ströva kring och för mig är det även mentalt uppiggande att få vandra på vägar där jag gått som barn.
Det var en riktigt härlig utflykt även om skogen var blöt men vi var ju rätt klädda och luften var ljummen.
Vi hittade bra med Enris det blev både till att pynta här hemma men vi gjorde även en utflykt på eftermiddagen och pyntade på våra föräldrars gravar.
Jag hade kvar strut stommen av hönsnät som jag hade i fjol och pyntade med både grön och vit mossa.Av hönsnät kan man göra allehanda arrangemang det gäller bara att ha idéer.
 
Skogen är vacker året runt här på bilden så har stubben fått en beklädnad av mossa och det passar den så otroligt bra man kan nästan tro att någon har lagt dit mossan men det har naturen fixat alldeles själv.
Jag var även förbi mitt barndomshem och det ger mig ju så klart extra varma känslor och en hel del härliga minnen.I dag är det en ny ägare till huset som trivs med att ha det som sommarbostad och är man intresserad av naturen så passar det bra att bo så här för här bor man alldeles vid skogen.Det är så roligt att fara hit och se hur väl den nya ägaren tar hand om stället för det ser ut som när mina föräldrar bodde här.
Vägen genom byn  har jag både promenerat och cyklat efter mycket under min uppväxt men mest minns jag hur jag och min mamma alltid var ute och promenerade tillsammans både efter denna väg men även efter skogsvägar det var bara att välja.
I dag har vi åter fått regn men det ska bli bättre efter lunch så då blir det att göra en skogspromenad igen då i den skog som jag nu har alldeles vid mitt hus där jag bor i dag.Tänk att det blev ganska lika ändå även om där jag bor i dag ligger bra mycket mera centralt och går aldrig jämföra med den lilla by på tre hus och elva invånare sammanlagt där jag bodde avsides i min barndom.Här bor jag i en större by med ca 500 hundra invånare men skogen har jag nära min husknut även nu.
Hoppas att alla får en riktigt bra dag











1 kommentar: