onsdag 25 september 2013





En något blandad kompott
Nu har hösten kommit på allvar med temperaturer som gör att man får ta på sig lite extra kläder för att inte frysa vi som nu är så bortskämda med varma temperaturer det blir nästan lite chockartat.Grannens Lönn den håller på att bli riktigt vacker med sina fina höstfärger  nu när det börjar bli frost på nätterna så går det väldigt fort att träden tappar sin löv och inom kort blir kala.Då måste man passa på och föreviga bilden för att minnas hur vackert det ändå är på hösten.
Vår finska Pil klippte vi ner på försommaren och nu har den blivit så här fin vi har gjort likadant med en annan Pil som vi har på baksidan av tomten de blir så bra när man ansar dem med lite hårda tag . Den har fortfarande sina gröna löv kvar de har inte fått dom vackra höstfärgerna ännu.Någon som var hit i sommar tyckte att den hade en skulptural form och nog är den ståtlig och vacker nu när den är ansad.
I går hade jag inre tjänst hos min väninna och hennes man och torkade en del av hennes fönster så nu kan de titta ut genom klara rutor.På deras rums bord står denna vackra orkide den är otroligt vacker.Min väninna har en viss skicklighet med dessa blommor vilket inte jag har.Hon har nämligen ett antal vackra sådana blommor som blommade för fullt dem får jag visa vid ett senare tillfälle.
Ute på deras trappa så står en piedestal med vacker Cyklamen  i går så var det dit en Talgoxe och jag skulle bra gärna vilja fota den men det ville sig inte riktigt för de är ju så skygga i min fantasi tänkte jag mig ett riktigt fint foto.
När vi senare på kvällen åkte hem efter en god middag så fick man känna av kylan för det var bara tre plusgrader men det kändes som man skulle haft på kupevärmare och det var ingen angenäm känsla för man vet ju vad som är på gång inom en snar framtid så blir det kyla vi ska tampas med.
Med det får jag hoppas att Ni får en bra dag






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar