fredag 30 maj 2014






En del förändringar i trädgården
Förra sommaren så fixade vi till rabatten som jag hade gjort under en av de Pilar som vi har i vår trädgård.Då  vi skulle ha trädgårdsvisning senare under sommaren så lägger man ju ner lite mer energi än vanligt så vi satte dit en rullkant för att det skulle se lite bättre ut än de stenar som jag hade lagt dit.Då såg den ut så här när det blommade som bäst.
I år så har maken fyndat vid vårt torp lite virke som han har gjort en snygg kant av så här blev den efter några penseldrag med lite tjära.Jag har inte ännu planterat allt som jag ska ha här men snart så ska den fyllas med fina växter.Nu tycker jag att den blev väldigt mycket bättre ser lite proffsigare ut om jag får säga det själv och fram för allt rymmer lite fler växter.
Vi har även arbetat med den här rabatten kände att jag ville göra den på ett annat sätt för att få en större planteringsyta.Den Humle som sitter här har tidigare vuxit upp bredvid den stora entrén till vårt hus och för att behålla den för den är så fin så gjorde jag den här installationen och jag blev så nöjd med den.Humlen har kottar senare när den vuxit upp och det är ju så dekorativt.
Så här blev resultatet efter jag gjort om den även den här varianten är jag nöjd  med kan jag säga. Stenarna runt om finns på vårt torp då det går en rullstens ås där så det är bara att fara dit och plocka dem.Här har jag även tänkt plantera några fler växter så Ni kommer helt säkert att få se hur det blev när blomningen kommer i gång.Ännu så länge så har jag inte satt hit så många växter ännu men i vårt växthus så finns det en hel del godbitar som jag ska plantera hit.Jag väntar lite grann med att sätta ut mina sommarblommor då man inte kan lita på om det kommer någon fler kylig natt.
Nedanför vårt köksfönster där blommar Löjtnantshjärtat i alla fall och ängeln sitter på sin sten precis som vanligt.I den här rabatten så är en hel del på gång och det är så roligt att det mesta har överlevt.Jag tror att den isiga vintern har varit ganska hård med växterna och det är inte alla som tål den hårda behandlingen så därför så har en del dött här hos mig i vinter.
I dag regnar det här och meningen var att jag skulle till min väninna och hjälpa henne med hennes fönster men hennes hälsa var inte den bästa den här dagen  så vi får vänta tills dess att både väder och hälsa blir bättre.
Tänk att nu börjar Maj månad att sjunga på sista versen nästa gång jag skriver på den här sidan så har vi kommit in i den första sommarmånaden Juni.
Nu vill jag önska Dig en fin fortsättning på dagen och glöm inte att ta hand om den.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar