tisdag 20 maj 2014








Härliga dagar och trädgårdspynt 

I dag har jag satt ut lite sommarpynt i trädgården här i bågen har jag satt fast det hjärta med välkommen på som jag gjorde för några somrar sedan i cement.Jag tänker mig att den som ska gå in i vår trädgård ska känna sig extra välkommen .Jag har även planterat i en kruka ett Penningblad  krukan har jag satt in i en hängande ljuslykta som jag inköpte på en loppis för ett antal år sedan  den passar väldigt bra i bågen.Ljuslyktor är därför användbara på många sätt.
Så här kommer det att bli sedan längre fram i Juli för så här såg det ut förra sommaren
På den andra sidan i bågen har jag hängt upp en annan lykta som bara får hänga där som prydnad bara  för att den går så bra i hop med bågen den samlar även på sig regnvatten i glaskoppen när det regnar.
Nu är den på gång den Trädgårdsnäva som jag har i en av våra rabatter  den kommer nu med sina skira ljusgröna blad.
Längre fram i Juli så kommer den med sina otroligt fina ljuslila blommor och är då så här vacker.Den har fröat av sig och jag kommer att ta med mig plantor när jag inom en snar framtid ska träffa mina vänner i träsdgårdssällskapet det är ju så att man hittar en del plantor av diverse blomster som jag så gärna delar med mig till andra entusiaster.
Vi har ett  så otroligt härligt väder visserligen så blåser det en hel del, för nu för tiden så ska det göra det, det är väldigt sällsynt med lugna dagar men luften är härligt ljummen och man kan bara arbeta i trädgården och glädjas åt alla växter som man ser har överlevt.Har de inte överlevt så hämtar jag några nya av samma sort i vårt trädgårdsland där jag har en  så kallad växtbarnkammare vilket inte är så dumt.
I går hade jag turen att vara bjuden till min granne på fika och solen sken och vi kunde sitta ute och fika och prata bort några timmar och få sommarkänsla.
Ha en riktigt fin eftermiddag och njut av den.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar