fredag 16 maj 2014





En bra Fredag i mitten på maj

Ja det är inte klokt vad tiden rullar på just nu skulle jag önska att man kunde stoppa den ett slag för  just den här perioden  på året så är det som allra bäst.Nu när allting börjar vara grönt och fint ute i naturen och allting är på gång.
I går var jag och inhandlade den här burken för mina snören som jag använder en hel del av för att binda upp både här och där i trädgården men även för Tomaterna som jag snart ska sätta ner i hinkar i växthuset då behöver jag inte leta nu vet jag var de är.Lite skönhet i form av en plåtburk kan väl inte skada var ute för sent förra året då de tagit slut  men nu så var det bara att slå till.
Min torp granne Valda kom förbi och hade med sig en Rosenböna den blev jag så glad över.Ska plantera den mot en vägg här hemma där blir den nog fin och man kan visst även äta bönorna som blir så det blir en kul erfarenhet.
På min fönsterbräda i köket så blommar för fullt den här Santpaulan  visst har den fina blommor i klaraste blått.
Hos min väninna där blommar dessa skönheter just nu otroligt vackra  röda Vallmo, hon bor bara drygt en mil  från där jag bor och verkar ha en annan växtzon för hos henne blommar allting mycket tidigare än här hos mig .Jag får väl trösta mig med att vi har kvar det hela eller att vi kommer snart ikapp.
I dag har det varit ömsom sol och ömsom mulet och även regnstänk ut i mellan men det har varit 15 grader varmt så det har varit en härlig dag.Efter lunch så begav vi oss till vårt torp och där kunde jag sitta i min solstol och lata mig  och insupa solens strålar  vilket var riktigt härligt.
Det var allt för i dag ta vara på varandra och fånga dagen.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar