måndag 16 juli 2012




 I min örtagård finns det ganska många örter att plocka in av om man nu vill göra det.Dessa örter har jag att använda det är;
Libbsticka som doftar  lite av köttsoppa tycker jag,Johannesört som blommor med fina gula blommor,Fransk dragon som jag brukar använda till vår potatissallad,Mynta som doftar så härligt,Pepparrot som jag nyss har satt i min örtagård och som man kan använda till kött bland annat,Citronmeliss som man kan ha i efterrätter,Timjan,röd Te mynta som blommar så vackert,Gräslök,Dill och Persilja.Många av dessa har ju en läkande effekt men där är jag inte så bevandrad tyvärr.


Mynta har jag även satt i min kruka på brotrappan den doftar så härligt och just denna sort är även vacker med sina gula och gröna blad.Man kan med fördel ta ett blad och dofta på, här har jag planterat den tillsammans med Skuggbräcka.
I dag på morgonen har vi intagit vår frukost utomhus vilket är så härligt och det har vi inte gjort så värst många gånger denna sommar.Det är ju som bekant inte en sommar man hade önskat sig vädermässigt men vi här uppe i norr ska inte klaga för vi har nog ändå det bästa vädret.
Mitt på dagen så ska solen titta fram igen och  då drar vi till vårt torp och tar fika med oss.
Ha en riktigt fin sommardag

2 kommentarer:

  1. Mycket köttsoppa tycker jag , min libbsticka blir manshög. Men den lär ska hålla oknytt borta så det är bäst den får stanna kvar.

    Det blev säkert en bra dag i torpet med tanke på vilket härligt väder det har varit i dag.

    SvaraRadera
  2. Spanar vidare såklart,blir aldrig besviken. Alltid lika roligt att följa. Jag har en likadan Näva som du, tycker också om den. Den blommar hela sommaren/Carin

    SvaraRadera