tisdag 1 mars 2016





Några av mina krukväxter
Den här som jag just nu har på fönsterbrädan i vårt kök den heter Fläckbegonia och den blommar med rosa söta blommor.Jag har fått ett blomskott av min svägerska för ett antal år sedan och just den här varianten av Begonia har jag inte sett i någon blomsterbutik så den kanske är lite ovanlig.Den är lätt att ta nya skott av att plantera och den kräver inte så mycket mer än vatten och ny jord någon gång. Låter man den växa ohämmat kan den bli flera meter hög men då blir den kal nertill förstås jag föredrar den så här då är den bäst.
Kroton gillar jag för deras blads skull de finns ju i flera olika färger men den här är mera prickig de brukar ju få ohyra men än så länge så har den klarat sig bra.Jag ger mina växter näring varje vecka och sedan så blir det även en dusch i bland särskilt under vintern då luften är torr.
Den har  jag nyligen köpt det är en Klöverblomma och jag köpte den för deras vackra blad den ska jag nog kunna ha ute till sommaren men vi får se hur det bli med det.Tills dess så njuter jag av den inomhus.Den blommar med vita blommor.
Murgröna är även en växt som jag gillar speciellt den här som har brokiga blad och den verkar trivas i vårt köksfönster för här har den hängt ett bra tag nu.Jag brukar nypa bort kvistar och sätta i vatten då rotar de sig ganska så lätt så jag kan på så sätt få nya växter.
Gullranka är även den en favorit den här har hängt på samma ställe i vår öppning till vårt rum de verkar gilla att sitta en bit in i rummet bara de får ljus.Om de sitter i ett fönster och får rikligt med ljus så får den ännu fler ljusa slingor på bladen en mycket tacksam växt.
I dag skiner solen och nu får vi välkomna Mars och det känns riktigt bra en härlig vår/vinter månad tycker jag nu känner man redan nu hur solens strålar värmer.

Ha en fin vår/vinter Tisdag
 
 
 



 

3 kommentarer:

  1. Av dina växter är det bara klövern jag har. Men den har jag många av. Tacksam. / Britt

    SvaraRadera
  2. Den har jag haft begonian,den har fina blanka blad 😊

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Får du ett skott över av din fläckbegonia så är jag intresserad. Min mormor hade en sådan. Kontakta Harriethe i lund

    SvaraRadera