tisdag 22 mars 2016





 Påskveckan
I år har vi ju en tidig Påsk vilket innebär att vi har kvar en hel del snö här uppe nu vill vi gärna ha sol på det så är allt fulländat.Så här ser det ut vid vårt torp och nu är det en fin skare då det har varit både töväder och minusgrader och det är en härlig känsla att kunna gå omkring överallt ovanpå snön.
Vi har ju haft plusgrader ett tag och i och med det så har det hunnit tina ganska så mycket särskilt vid vår entré men de växter som finns här klarar sig ändå det är vana från tidigare Vårar.
Inne så har jag naturligtvis plockat fram lite påsksaker som den här fina tuppen i trä en rätt så gammal prydnad men den fyller sin funktion och står där ståtlig i fönstret.En liten gul blomma har jag även köpt för att ha i det söta ägget som jag fick av en väninna förra året.
Den här Påskbonaden är även den gammal och så klart så måste den hängas upp på väggen.Jag gillar dessa bonader de brukar berätta en del om hur det kunde se ut förr i tiden.Jag får även en nostalgisk känsla för min mamma gjorde likadant i vårt hem.
Dessa bakelser bjöd jag på senast vi hade kalas här får Ni receptet de kan passa bra att göra nu till Påskens bjudning.
Först gör man en Drömtårta som har dessa ingredienser
3 Ägg, 1 1/2 Dl Socker, 3/4 Dl Potatismjöl  2-3 Matskedar Kakao  1 Tesked Bakpulver.
Så här gör man
Man vispar som vanligt ägg och socker pösigt sedan tillsätter man de övriga ingredienserna.

Man lägger ett bakplåtspapper i en liten långpanna  häller smeten i den och gräddar i 250 varm ugn i 5 minuter.När den är gräddad så stjälper man upp den gräddade kakan på ett sockrat smörgåspapper och låter den svalna.

Sedan vispar man 2 Dl Grädde som man brer över den svalna kakan strör sedan över bären ca ett halvt paket Blåbär och Hallon rulla ihop chokladrullen skär upp i skivor klicka över lite grädde och strö lite bär över sedan kan man servera den.

Kakan är Glutenfri om man vill göra den mindre söt så tar man hälften vanligt socker och hälften av något sötningsmedel.

Jag få avsluta med att önska alla en riktigt Glad Påsk


 




4 kommentarer:

  1. I år hoppar jag nog över påskpyntet.
    Nu har ni rätt mycket mer snö kvar än vi. Hoppas det blir bra väder i påsk. Då brukar jag städa uterummet, det hör till. / Britt

    SvaraRadera
  2. Ditt inlägg påminner mig om min mormor, hon hade såna bonader på väggen och på vintrarna när jag var barn kunde man gå på skaren. Det har man inte kunna här på länge. Glad Påsk. Carita

    SvaraRadera
  3. Oj vad mycket snö ni har! Önskar en fin påskhelg!

    SvaraRadera
  4. Fint med gamla pynt som har en historia! Har svårt för det nya så här blir det inte så mycket pyntat till påsk.
    Ha en Glad Påsk och hoppas vi får sol snart!

    SvaraRadera