torsdag 3 mars 2016






                                                             Vårtecken
I Blommig Fredag så delar vi med oss av våra vårtecken och vad passar väl bättre än just det ämnet med tanke på att vi har kommit in i Mars månad och då börjar de dyka upp ett och annat sådant.
För mig så är det till att börja med att vi skottar upp vägen till vårt växthus nu kan man gå in där och känna att där inne når tempen upp till plus 15 grader de dagar som vi har sol och det bara är några minusgrader.När man går in här och känner värmen då fylls man av glädje och förväntan om härliga tider som väntar.
Det här hör även till mina vårtecken för jag brukar nästan alltid inköpa en Viva av något slag som jag längre fram planterar ut i trädgården.Här har jag köpt en vacker vit Fönsterviva .



När man plockar in kvistar som får gröna musöron det hör absolut till vad som ger mig den härliga känslan av vår.
Det här att få åka i väg och sätta sig i vårsolen och njuta  och kanske göra upp en eld och koka sitt kaffe det är för oss maken och jag något som gör att vi nu vet att vintern snart är slut ett säkert vårtecken.Han har fört med sig den här traditionen då han kommer från Malå något som jag delar fullt ut.
Så mycket vårglädje och ett säkert vårtecken det är att själv driva upp sina Tomater det ligger dessutom mycket vårkänsla i det.
När videkissarna kommer då är det ofta så att det porlar med vatten i bäcken där dessa står vid kanten och man känner att nu dröjer det inte länge förrän vi är framme ett säkert vårtecken.Här kan Ni gå in där blir ni bjudna på fler Vårtecken som var ämnet den här veckan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ 
Det här var min tolkning på temat för Blommig Fredag



.



















6 kommentarer:

  1. Många små vårtecken trots att ni verkar ha mycket snö fortfarande. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  2. Förr i tiden så var jag ofta uppe i norr på vårvintern och känslan att vara i all denna snö med strålande sol och dropp ifrån taken. Att få sitta på en fäll i snön och fika. Det är verkligen en magisk vårkänsla!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Du har också snö. Men vad stora dina tomatplantor är! / Britt

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig vit ren snö och solsken,fast nu längtar man efter lite grönt och blommor. Dina tomatplantor har hunnit långt redan.
    Ha en fin helg!
    Marika

    SvaraRadera
  5. Veldig fine før-vår-stemninger! Særlig det å kjenne vårsolen varme :)

    SvaraRadera
  6. Vad mycket snö ni har än så mycket har vi inte haft på hela vintern i år. Ser verkligen mysigt ut att kunna gå till växthuset så där.
    Ha en fin och skön helg Hoppas ni får lite sol
    Kram Meta

    SvaraRadera