torsdag 17 mars 2016








Blommig Fredag
Temat den här gången är  -  Liten blir Stor
Då får jag börja med att berätta att alla våra Finska Pilar har vi ju själva planterat  vi har klippt kvistar från en Pil rotat dem i en kruka och sedan planterat dem, i och med det så får man många stammar som vi tycker är så fint.Pil är ju dessutom en otroligt snabbväxande art den här på vårt torp planterade vi för 25 år sedan och nu så har den blivit ganska så mäktig.Här kan man verkligen tala om att liten blivit stor.
Den här vackra Rosenpionen hittade jag en liten planta på en trädgårdsdag och nu har den varit i vår trädgård ett par år och blivit från liten till stor.

Den här brokbladiga Syrenen som jag hade turen att vinna den har nu blivit bra mycket större än den var när jag fick den .
Den Blodhägg som vi har i vår trädgård fick vi av min svägerska som då hade en på tomten och den hade satt ett frö i deras kompost och stod där och växte så jag bad då om att få plantan vilket jag fick och nu har den blivit så här stor och blommar jättefint varje försommar.
Här kan man även säga att liten blir stor för Vårkragen den börjar ju om från början varje år så även Tulpanerna.
Den här Rönnen hittade vi en planta i närheten av mitt barndomshem vi tog då med den hem för att plantera vid vår infart för vi har en likadan på den andra sidan.Nu har den från en liten planta blivit till en stor och så här vackert blommar den på sommaren. 
Den här vackra vitblommande Klematis som jag fick ett litet skott av min granne Pia har nu vuxit sig stor och blommar så fint .Den har även vackra blad som är  hjärtformade och lite mörka i färgen.

  Det var inte svårt att hitta objekt den här gången det finns hur mycket som helst då många växter börjar om från liten skala till att bli stora. Det här var mina bidrag den här gången gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/  där tror jag mig veta att Ni kommer att hitta fler fina bidrag i ämnet.

Jag önskar Er en riktigt fin Mars Fredag.












9 kommentarer:

  1. Så många fina exempel i olika storlekar. Fascinerande hur fort det går när man tittar tillbaka.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Växer gör det utan att man tänker på det. Otroligt egentligen.
    Jaså det var inte svårt med detta temat. Jag tänkte, att det klarar jag nog inte. Men jag får titta litet i mina mappar. / Britt

    SvaraRadera
  3. Roligt att se hur träden växer och en dag så upptäcker man att oj så stora och vackra alla blivit.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  4. Det växer så det knakar. Gillar din rönn, den är vacker.
    Ha en fin helg!
    Marika

    SvaraRadera
  5. Det är mäktigt när man tänker på allt som händer i vår natur det växer så det knakar och vi kan njuta av det. Den där klematisen har jag med men vet inte om jag tycker att den blir så mycket större för varje år. Jaja vi får se hur det blir i år.
    Ha nu en fin fredag och njut våren
    Kram Meta

    SvaraRadera
  6. Pilar är ju tacksamma. Vill man ha upp någonting snabbt så skall man välja det. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  7. Kul att se dina fina bilder.
    Trevlig helg.
    Anette

    SvaraRadera
  8. Ekstra fint med planter som vokser seg store og flotte fra "pinner", eller som man har fått eller vunnet som lite skudd :)

    SvaraRadera
  9. Va kul att få stora träd från några pinnar:))
    Där kan man tala om rätt tolkat!
    Fin blodhägg.
    Ha en bra fortsättning på din helg!

    SvaraRadera