torsdag 10 mars 2016







Blommig Fredag
Den här gången behandlar vi temat Då och Nu
2010 i Maj så såg det ut så här vi hade då en gammal Björk där vi inte hade någon rabatt tidigare för  vår dotter tillsammans med kompisar hade Björken som dunk träd när de var hos oss och lekte kurra gömma.Till slut så kom dess rötter upp i dagen vilket gjorde att vi försökte göra en rabatt ovanpå marken för att täcka rötterna med jord men vi gav upp och kapade den till slut.
Vi lät stubben vara kvar så där står det egen gjorda fågelbadet i cement och det har nu vuxit fast där och blommorna de trivs och blommar fint på sommaren så man kan säga att det blev ett bra beslut vi tog när Björken fick avsluta sina dagar och blommorna fick ta vid.
Den här vackra Rosen som heter Finlands vita Ros den hade vi då planterat i trädgården men den var fin ett kort tag under sommaren och vi tyckte att den skulle passa bättre på vårt torp  så vi planterade den där i stället.

Nu  där Rosen var planterad tidigare där är det nu en liten rabatt med den Humle som förr i tiden var planterad vid vår entrè .Den här rabatten den kommer att vara i en fortsatt förvandling för den är inte alls färdig.
Då före 2008 då hade vi en uteplats som hade skifferplattor nu så är det en altan med träplank i stället.
Nu ligger skifferplattorna som en trevlig gång in till trädgården och när vi bestämde oss för att göra det så behövdes det även en portal av något slag och sommaren därpå så köpte vi den och det blev vi nöjda med
Då där de bara har varit gröna ytor tidigare nu  har vi gjort rabatter den här ligger på baksidan av vårt hus här har jag enbart växter med olika vackra bladverk en rabatt som inte behöver så värst mycket skötsel men är vacker i alla fall.
Om Ni vill ta del av andras förslag på veckans tema Då och Nu så kan Ni gärna gå in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ .Det här var min tolkning i veckans tema.

Önskar Er alla en riktigt fin Blommig Fredag









10 kommentarer:

  1. Trevligt att se hur det förändras och skifferplattorna är ju jättefina.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Att fotografera eftersom visar på de förändringar som man gör. Verkligen trevligt att få se dina bilder före och efter. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Roligt att ha sina bilder att gå tillbaka till. Ni har ju gjort en hel del förändringar. Jättefint. / Britt

    SvaraRadera
  4. Tur att vi har bilder på förändringar man gjort, skulle inte minnas annars. Din portal är väldigt fin, var har du köpt den?
    Ha det fint!
    Marika

    SvaraRadera
  5. Det är ett härligt arbete att förändra och inte minst när man ser tillbaka på det som gjorts och jämför.Allt kanske inte blir bra men på bilden kan man jämföra och se vad det var och göra rätt. Så bra att ni har återvunnit ert material på andra ställen och det blev ju jättebra. Gillar sånt
    Ha nu en skön och fin helg och vår
    Kram Meta

    SvaraRadera
  6. Tror inte man blir klar med sina rabatter .Alltid är det något man vill ändra på.
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  7. Ibland byter man från sten till trä och sedan blir det tvärtom, man vill ju alltid ha något nytt och förändring. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  8. Ett fint beslut att flytta rosen och plantera humle istället.

    Trevlig helg

    SvaraRadera
  9. Tänk - den där flyttprocessen som aldrig tar slut.. Är kanske därför vi håller på. Det blir aldrig färdigt och vi har roligt på vägen.

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  10. Aldri blir vel en hage ferdig? Nye ideer og ting som må prøves holder oss i gang...

    SvaraRadera