söndag 2 november 2014



Alla helgons dag
Jag vill börja först av allt att Tacka så väldigt mycket för Era trevliga kommentarer för mitt förra inlägg Ni ska veta att jag blev  så glad över det.
 I går kväll så hade vi middagsbjudning det är ju alltid trevligt att träffas över en bit mat för att umgås tillsammans med goda vänner.Det blev fyllda Rulader tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis med kummin en sås och en sallad till.


Ute vid vår entré hade vi satt upp lyktan och tänt ljus i den.Vi hade i går förmiddag varit till våra anhörigas gravar och tänt ljus även där det är ju en sådan högtid att man tänker lite extra på dem som inte längre finns hos oss.Det kan man förstås även göra med att tända ett ljus hemmavid det är ju trots allt tanken som räknas.
Det blev ju förstås även en efterrätt och då hade jag bakat den här kakan Ni får receptet här;

Man vispar 2 ägg vitt och pösigt tillsammans med 1 1/2 Dl socker,sedan tillsätter man 11/2 Dl mjöl tillsammans med 0,5 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker.
Man smörjer en form som man lägger bär eller äpplen (man tager vad man haver ) i botten på sedan häller man smeten över.Sedan skivar man ca 50 gram smör över  smeten och strör sedan Pärlsocker eller vanligt strösocker över och sedan gräddas kakan i 175 grader varm ugn i 20-25 minuter.
Servera den med Vaniljvisp det tycker jag blir godast.

Den här kakan går fort att göra och kan kanske vara något att göra under dagen och inta till eftermiddagsfikat om man nu känner för det.
Vi har sol här i dag och fortfarande så ligger marken vit för det kom lite snö i går kväll men det hann även börja regna så därför blev jag glatt överraskad när den vita snön låg kvar på marken i morse.
Jag önskar Er alla en riktigt fin dag med eller utan sol.




1 kommentar:

  1. Tack för den trevliga kvällen med god mat och efterrätt. Lena o Andre'

    SvaraRadera