fredag 17 januari 2014







Vinterljus
Så här fint var det i går när vi besökte skogen man kan inte annat än fånga dagen med kameran när man märker tydligt att allt är på gång och vilken energi man får av den härliga solen den behöver vi allt för att ladda batterierna.
Dessa små liv måste man absolut tänka på för nu har vi oftast drygt femton grader kallt varje dag och de är ju så mysiga att ha nära huset att titta på när de sitter och äter i vår pippirestaurang här sitter de och burrar upp sig.I veckan har jag på nytt gjort mat till dem ibland brukar jag köpa ister för det är ordentligt fett men man kan även använda vanlig matolja och tillsätta en hel del fröer,havregryn och andra delikatesser som de behöver som man fryser innan man serverar dem.Det är inte bara små fåglar utan även vanlig Hackspett och Gråspett  som vill kalasa. I bland så kommer det även dit en och annan Domherre och då blir man ju extra  glad förstås.
Nu när snön ligger i träden så är det så vackert att titta ut genom fönstret just vid solnedgången.Den vackra blomman som jag fick i födelsedagspresent i november den blommar vackert vidare och nu är det extra roligt nu  när allting annat kanske inte har energi kvar att göra det.
Inne så tänder vi vår favoritlykta när skymningen faller men det blir senare på dagen numera på grund av det fina vinterljuset.
I dag har vi även haft kallt och kyleffekt för man måste ha varmt runt huvudet när man är ute det känns som det är kyligare än vanligt vad nu det kan bero på.Hoppas att Ni har det bra där Ni är jag önskar Er en bra Fredags eftermiddag.


 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar