onsdag 15 januari 2014







 Tankar inför trädgårdsåret 2014
Nu när vi har börjat vandra in i det nya året 2014 så har jag börjat planera inför sommaren i trädgården lite grann.Vi  kommer inte att lägga ner lika mycket energi som jag vi gjorde förra sommaren med tanke på att vi då skulle ha en stor visning men nu blir det i en mindre skala.I varje fall så har jag tänkt sätta mot väggen en klätterros visserligen så är det under taket men jag tror nog att det ska gå i alla fall.Här har jag haft Åkervinda i många år men i bland så vill man förnya sig.
Den vita Rosenskäran är given för den är ju så otroligt vacker enkel i sin framtoning men ändå så vacker och på samma ställe ska den stå för den verkar gilla platsen.Jag har plockat in fröer så dem har jag i ett melittafilter i tryggt förvar jag lämnade för säkerhets skull några frökapslar ute i rabatten ibland så kommer den automatiskt men då lite senare.
Den gula Vallmon som fåglarna en gång planterade åt mig och som jag även plockar in fröer av för att ha under Tallen den lyser så vackert mot den bruna  barken.
Pionvallmo ska jag även sätta i sommar jag har fått kapslar av min väninna för där var denna skönhet planterad förra sommaren.
Tagetes ska jag förstås även plantera som jag alltid gör här har jag dem framför den stora stenen på vårt torp denna är en högre variant och blommar så vackert.
Husarknappar som jag tror att den heter har jag även funderat på att köpa en planta av, för att ha i någon kruka över sommaren.Jag tror att det är en sommarblomma enbart men så otroligt vacker denna stod planterad hos min torp granne.
I dag har vi femton grader kallt ute och det snöar jag har varit och hämtat ut nya glasögon och ska nu bli vän med dem.
I går fick vi fira lite extra för vår dotter har fått jobb i Piteå på Resia ett jobb som hon har haft som ett av sina mål att få jobba på.Rekryteringen av tjänsten har tagit enbart tio dagar och det var en slump att hon fick se den på nätet i bland så tror åtminstone jag att ödet är med på ett hörn och hjälper till.Tanken har varit att jobba på ett annat företag i stan men de tog längre tid än hon hade beräknat och är man i behov av ett jobb så kan man ju inte sitta och vänta utan då måste man agera.Detta jobb kommer att bli en fast tjänst efter ett halvt år men först gäller ju regeln att ha provtjänstgöring innan det kan ske.Glada för hennes skull är vi föräldrar i alla fall.
Ha en fortsatt bra dag







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar