måndag 13 januari 2014








Minnesbilder från November och December
I början på November så gör vi en resa till min barndoms by där vi ska hämta ved innan vintern kommer med besked och konstaterar att här har det blivit bra mycket mera vinter än hemma på gatan.Jag går en promenad genom byn och hamnar nästan två kilometer längre bort mot byn Källdal innan maken kommer med bilen och plockar upp mig.En härlig promenad med mycket minnen som dyker upp längs vägen i mina tankar.
I slutet på månaden så åker vi i väg till Bålsta för att hämta hem vår dotter som nu har bestämt sig för att hon vill flytta hem igen till lugna Norrland vi reser förbi Skuluberget vid Höga kusten och dess skog som bjöd oss på dessa vackra färger.Innan vi åkte i väg på resan så kom den storm som gjorde att vårt växthus fick sig hårda törnar som det inte riktigt tålde.Växthuset fick vi plocka i hop då det blåst i väg delar ur det och vi fick ihop alla bitar.
När vi åkte ner för att hämta henne så stannade vi till på en restaurang som hette Road 56 för att äta middag och som ligger i Hedesunda mellan Gävle och Heby. Där  träffade vi  ägaren till stället som vi blev mycket bekanta med honom för hans mor visade det sig kom från en by utanför Malå och då maken kommer därifrån så satte han sig ner tillsammans med oss när vi skulle äta middag för att samtala.Vi blev där en hel timma innan vi kom oss vidare på färden.I bland så träffar man på människor som man aldrig kommer att glömma och han är en sådan person han ville vi skulle komma in till honom alla gånger vi hade vägarna förbi bara för en pratstund.
I December så kom snön och då var det så här fint tyvärr så tinade den bort och det blev sedan väldigt isigt underlag inte alls som man vill att en vinter ska vara. Julmånaden bjöd oss på flera konserter vi var både till Anderstorps aula på julkonsert och även sista helgen i advent så var vi till Byske kyrka och fick oss lite stämningsfylld musik.
Under den allra mörkaste årstiden så är det ju klart att det blir mycket lyktor som man sätter fram både ute och inne för att höja mysfaktorn en smula.
I bland så bjuder oss morgnarna i December på vackra ljusfenomen som denna morgon i slutet på månaden nu kan man se tydligt att ljuset är på väg.
Nyårsaftonen för vår del blev att krypa i hop i soffan med en filt virad runt sig för nu har förkylningen kommit så vi firar denna kväll i hemmets lugna vrå.Maken skjutsar endast våra ungdomar på fest och hämtar dem sedan för att de ska få vila ut för de ska på nyårsdagen åka i väg till huvudstaden med bil.
Nu har vi fått rejäl vinterkyla med femton grader kallt och blåst de talar i radion om kyleffekt och det är precis vad som det är för det blåser genom kläderna fastän man har på sig vindtät jacka.I dag så är det lugnt ute och jag ska ta på mig och gå ut på promenad på förmiddagen för efter lunch så beger vi oss till Piteå och ska besöka makens kusin som bor där.
Ha en riktigt bra 20e Knut







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar