söndag 16 juni 2013





Söndagsbilder med diverse buketter


I går efter lunch så begav vi oss till min barndomsby för att kolla om Liljekonvaljerna hade slagit ut och det fanns en hel del av dem i backen där jag brukar plocka dem.Så det blev en stor bukett som nu står och doftar på vårt köksbord.
Den doften skulle man vilja ha på burk när vintern kommer tur är att det finns parfym med den doften nu vet jag inte vad den heter men jag har någon gång haft en sådan flaska.
Att få fara i väg till de trakter där man vandrat som barn är en härlig känsla den här ängen finns efter vägen hitanför  där jag är född den var full av Smörblommor.
Det blev även att plocka sådana blommor men det gjorde jag på en annan äng i närheten av backen av Liljekonvaljer där var de extra fina så det blev även en fin bukett  av dem och om jag nu skulle vilja ha kvar dem över vintern så kan man ju faktiskt torka dem.

Det blev även att plocka Kattfötter dem hittade jag på en gård i byn vet att jag kan plocka dem där för det har gjort  förr om somrarna och där var det gott om dem.Jag tycker att det är roligt att fara i väg och plocka blomsterbuketter av vilda blommor det hör till mina sommarminnen.Nu har jag ju sparat buketter av dessa söta blommor från tidigare somrar så nu får de sitta på varsin sida om paradhandduks hållaren i vårt kök.
Vi avslutade utflykten med att fara iväg en sväng efter skogsvägen till vårt skifte men det blev inte att gå ut och promenera i skogen där hittade jag däremot vita kattfötter bredvid denna lada som jag plockade.
Det var en härlig utflykt och jag kunde inte motstå att fota fina ladan vid skogsbrynet för jag tyckte att den passar så bra in i bilden.
Ha nu en fortsatt bra Söndag
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar