fredag 1 februari 2013

                                                   
                                                   Dagens bloggtema
                                                   " Om fyra månader"

Då ser det ut så här när man tittar ut genom köksfönstret då vi är inne i Maj månad gräset har börjat bli grönt men ännu så är Rönn häcken kal som växer vid vägen men sommaren står nu för dörren det syns tydligt .Jag brukar torka våra fönster och göra bort allt sådant under denna månad, för sedan vill jag bara vara i trädgården och botanisera.Man står mest på huk över alla rabatterna för att se om det är på gång och man blir så glad om man ser att det mesta har övervintrat.
Dessa små liv börjar också vakna ibland så tycker jag att de kommer för tidigt för det finns ju inte så mycket nektar för dem att inta.Det är tur för dem  att Sälgen blommar för fullt för där hittar de nog mat så det räcker det brukar surra en hel del uppe i kronan på dem som vi har på vårt torp.För några vårar sedan så kom det en köldknäpp sedan Humlorna hade kommit fram och då var de många som nog frös ihjäl för jag hittade flera döda Humlor som låg på marken det hoppas jag inte händer denna vår.
 I trädgården så blommar Vårkragen den pryder sin plats nedanför vårt köksfönster och passar så bra mot den röda husväggen.Förra våren så satte jag isär den för den hade blivit rejält stor de blir mycket finare om de får börja om på ny kula.
I dikena och på en del andra ställen så blommar Tussilagon så vackert och förra våren så plockade jag in buketter och satte i vas för att ha något ögongodis att titta på inomhus.
I Maj börjar man åter sitta på vår glasveranda på torpet och njuta av nykokt kaffe och en god smörgås och tittar ut genom fönstret och ser att lövsprickningen är på gång en otroligt härlig tid väntar.
 I dag då vi byter blad i almanackan då det är första Februari  har vi dåligt väder då det snöar ordentligt och blåser men ännu så har vi ju bara hälften så mycket snö som vi ska ha enligt gammalt talesätt så då måste det ju få snöa..
Ha en bra Fredag  alla som tittar in på min sida







                                                                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar