söndag 10 februari 2013



 Väggdekoration och Anisskorpor
Denna vackra väggdekoration fotade jag av förra sommaren på vår trädgårdsresa till Lycksele.Så här kan man göra om man har en tegelpanna över kanske inte det lättaste motivet men man kan ju göra något mera enkelt om man skulle ta sig an projektet det är ett bra tips om man inte har något annat för sig.
 Anisskorpoorna bakade jag i förra veckan och de är verkligen goda dem kommer jag att baka flera gånger då det dessutom går ganska snabbt att göra. 
Här får Ni receptet
 100 gram smör eller margarin,2 ägg.1 dl socker,2 teskedar stött anis ,6 dl vetemjöl,
1 tesked bakpulver, 1 tesked hjortronsalt.
Man smälter fettet och låter det svalna,sedan vispar man äggen tillsammans med sockret vitt och pösigt och sedan tillsätter man det svalnade fettet och resten av ingredienserna.Forma degen till tre rullar och lägg dem i längder på en bakpappersklädd plåt och grädda dem i ca 15 minuter i 200 grader varm ugn.
Skär längderna i sneda bitar ca 2 centimeter långa när de är ljumma och sätt sedan in dem i 175 eller 100 grader varm ugn.
Ugnsluckan kan gärna vara på glänt och man torkar dem tills dess man känner att de är riktigt torra.De kan förvaras torrt  i burk i ca 2-3 veckor.
Lycka till nu med baket.
I går var det en fin dag och på kvällen bjöd vi över några grannar på kvällsfika och vi tittade även på melodifestivalen tillsammans.I dag så är det en mulen Söndag men när solen skiner så är vår vintervärld så otroligt vacker så man får tänka på alla de dagarna då även de mulna dagarna anländer.
Ha en fortsatt bra dag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar