fredag 8 februari 2013




 Bommiga Fredag-favoritfärger
Om jag tittar på mina bilder från trädgården så har det av någon anledning blivit en hel del växter med den rosa färgskalan vet inte om jag kan kalla det en favoritfärg men den gör sig väldigt bra i rabatterna.Nu finns det dessutom ganska många olika växter med den rosa kulörten så det är kanske därför som jag fallit för den.Rosenbräcka är så otroligt tacksam då den varje sommar blir bara finare och finare, just denna har fått stå på samma ställe under flera år och när den blommat klart så har den sin gröna kudde kvar även den är vacker.Jag fick ett exemplar av en väninna och nu har jag den på flera ställen.
I denna stora rabatt är det en hel del olika växter med just den Rosa färgskalan som Ni ser där finns både rosa rosor ett antal faktiskt,rosa/röd Alunrot jag har även en rosa Malva i denna rabatt och förra sommaren fanns även Purpurklätt i rosa som jag fick av en granne.Den är ju tvåårig så vi får se om den kommer tillbaka till sommaren.
Även denna rosa Stjärnflocka finns i samma rabatt och den trivs otroligt bra där för den fröar av sig .Jag har flera somrar tagit reda på plantor som jag tagit med mig till Trädgårdsträffen vi brukar ha på försommaren .Den är ju så fin att ta in och sätta i vas.


Rosenkrage den har jag satt som frö för ganska många somrar sedan och den blir bara finare och finare för varje år som går dessutom så blommar den väldigt länge och är så tacksam.
Ja nog blir man sugen på sommar när man tittar på trädgårdens bilder i dag har det varit en mulen dag så då blir längtan ännu mera påtaglig.
Ha en bra eftermiddag







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar