fredag 22 februari 2013





Fånga dagen - carpe diem
eller ta vara på dagen är temat i dag på den blommiga Fredagen och nog gör jag då det  så mycket egen tid som jag har valt att ha.Jag hade förmånen att själv välja att jag skulle sluta jobba lite tidigare och det har jag inte ångrat en sekund även min hälsa har förbättrats på grund av mitt val .
 Till exempel att få gå ut på en härlig promenad i ett gnistrande vinterlandskap när solen skiner och man får gå efter ett sladdat skoter spår då verkligen njuter jag av att fånga dagen att få vara här och nu.
Även att få vandra omkring i vår trädgård när den tiden kommer det är ju så otroligt upplyftande känna alla dofter som slår emot en som när vår  Schersmin blommar då är det som att bo nära en stor parfym fabrik det är tur att jag tål doften så bedövande som den är.
När Pionerna blommar för fullt  och känna denna härliga doft som bor i dem och se den magnifika blomman då är det verkligen härligt då är det dessutom i mitten på Juli en alldeles underbar tid.Det ingår även att ta sig tid att sätta sig ner en stund och bjuda över någon på en kopp kaffe och prata bort en stund,eller att sitta ner med ett trevligt handarbete eller läsa en god bok.
Även den blyga Violen när den blommar tycker jag om.Ja det finns mycket som fångar min dag under olika årstider.Ibland så blir man så otroligt påmind om hur viktigt det är att ta vara på tiden. Jag fick ett tråkigt telefonsamtal i går kväll där jag fick veta att en före detta kollega gått ur tiden.Hon har dessutom nyss blivit pensionär det är så sorgligt när man inte får njuta av sin nyfunna egen tid vi delade trädgårdsintresset tillsammans och jag har många växter i trädgården som kommer att påminna mig om henne.
Ha nu en fortsatt bra dag och fortsätt fånga dagen för det gör jag.







2 kommentarer:

  1. Så sant. Ibland måste man påminna sig själv att ta vara på den stund man har. Saknar henne så!
    Kram Monica

    SvaraRadera
  2. Hon var en sån fin person som man kommer att minnas för alltid.

    SvaraRadera