tisdag 12 februari 2013



 Min Pelargonsamling och söt Kaktus

 
Dessa pelargoner har jag kvar sedan förra sommaren och än så länge så är dom vid liv och min förhoppning är att de ska klara sig ända till sommaren.Förra året så hade jag även då ett antal Pelargoner som levde vid denna tidpunkt på året men tyvärr så var det ingen som överlevde när moder sol började lysa lite längre på dagarna.det kan vara så att jag kanske blev för ivrig med vattenkannan för de ska ju inte ha så mycket vatten det gäller att vara lagom vilket inte alltid är så lätt. Vis av min lärdom nu så är jag mycket måttlig med det våta och håller koll på dem extra noga.
Det är då för väl att den jag nyss köpte verkar må bra och tänker nog förgylla min vardag framöver för den har vuxit en del.Nu börjar det klia i fingrarna och snart ska jag åter sätta tomat fröna i jorden för de ska ju sättas under Februari  och efter det så måste jag vänta ända till vecka 15 då brukar jag sätta Tagetes fröer och andra blomster fröer som jag även brukar sätta.
 Denna söta Kaktus fick vi i helgen,  jag har kikat på dem i blomsterhandeln och tyckt att de var fina men det har inte blivit att jag köpt någon. Nu står den hemma hos oss och har ju en hel del knoppar som jag hoppas ska slå ut så småningom. Dessa  blommor är ju ganska lätta att hantera då de har blommat över så kan man ställa dem bakom gardinen så kommer de tillbaka så småningom med nya knoppar.
I dag har vi ju fettisdag så då borde man äta en semla men jag tror att det får vara denna gång jag har bakat Toscabitar och ska nog festa på en sådan i stället och lyssna på en bra bok..
Himlen är mulen i dag men det är ändå en härlig dag ha det nu bra i eftermiddag alla som tittar in på min sida.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar