lördag 20 februari 2016







Trädgårdsfärger
I dag är det den varma färgen Terrakotta som är dagens färg.
En färg som jag inte har så värst många av är blommor i kulören terrakotta kan jag erkänna tycker att det är en varm färg men lite svår.Här hos våra torp grannar hade de så här höga  Brandgula liljor förra sommaren.De brukar ju annars inte vara särskilt höga.(Tyvärr blev bilden lite suddig)
Nejlikrot den har funnits i vår trädgård så länge som vi har bott här och det är snart 30 år men den blommar så fint varje sommar med sina söta terakotta färgade blommor.
Den här vackra Fjärilen den har verkligen härligt varma färgkombinationer där orange eller terakotta är en av dem och den heter Vinbärsfux.
Den här söta Fibblan  som jag fick som frön av min arbetskamrat och som visade sig vara orange eller terakotta färgade och inte blå som hon hade sagt därför blev jag förstås väldigt överraskad när den hade en helt annan färg.Det är ju en rätt så gammaldags växt och jag har planterat den vid vårt gamla torp.

Den här vackra busken som blommar så fint på sommaren med rosa blommor och som blir så här vacker på hösten heter Rosenspirea den har här fullt med terrakottanyanser på sina blad.
Gå gärna in till Maribel på hennes blogg  http://maribelsgarden.blogspot.com/ där får Ni tips om flera vackra blommor i dagens färg.
Jag vill avsluta med att tacka för Era fina kommentarer i mitt förra inlägg det är som alltid lika trevligt .

Jag önskar alla som tittar in här en riktigt fin Söndag












3 kommentarer:

  1. Jag hade svårt att hitta växter, men det har du gjort. Nejlikroten är fin och en vacker fjäril. Tror inte jag har sett den, brukar ha nässelfjäril, påfågelsöga, och ibland en amiral. De hade också passat in i färg.
    Ha en fin söndag!
    Marika

    SvaraRadera
  2. Du har hittat fina motiv i rätt färg. Rödfibblan växer rätt bra va? Jag hade också den, fast den tog över. Men jag rensar fortfarande. / Britt

    SvaraRadera