tisdag 9 februari 2016






Vår inspiration en vinterdag
Inspirerad blir jag när jag tar itu med mina Pelargoner som jag gjorde i går de har hållit sig riktigt fina i vinter men jag har dem i ett svalt rum och de flesta är planterade i terrakottakrukor men även de som har en plastkruka har klarat sig bra.Jag har märkt upp dem med att ha satt en tejpremsa utanpå krukorna då vet jag bättre vad som finns i krukan.Här finns både röda,rosa,vit/rosa och laxrosa färger en del av dem har jag köpt och en del har jag fått.
Bland annat så har jag den här vackra Rospelargonen som jag fick av min torp granne Valda förra året och dem är jag särskilt glad över att ha i min samling jag tror att den heter Appel Blossom den är absolut en favorit.
Jag har även Mårbacka och även den har jag fått  och även den är trevlig att ha i min samling. Nu har jag förstås även tagit blomskott som vi säger här uppe av dem för jag vill ju även ha dem på vårt torp i någon kruka där passar de ju väldigt bra. Förra sommaren så fanns de en del av dem på min Pelargontrappa men jag hade även planterat dem i krukor.
Jag har ju inte varit någon pelargonälskare men nu börjar jag inse dess riktiga värde i form av vackra blad och blommor.Här har jag en som har ganska så fina blad men blommar även vackert röd den fick sitta i en kruka tillsammans med diverse andra skönheter.

Nu är jag i full gång med att plantera om en del av mina krukväxter och nu har jag vårt före detta pannrum att hålla till i sedan vi kastade ut vår gamla vedpanna och installerade bergvärme.Rummet är rätt så stort så här fick vi ett nytt grovarbetsrum där både jag och maken håller till med diverse göromål.Det här med att plantera om och förnya växter tycker jag är en trevlig vår/vinter syssla man får lite vårkänsla när man gör det och jag har alltid gillat det.
Ha det nu riktigt fint en vinter dag som denna Tisdag är.







3 kommentarer:

  1. Jaså redan! Jag väntar nog tills det blir litet varmare så jag kan stå ute eller i växthuset. Hela garaget är fullt så det blir något att samla sig inför. / Britt

    SvaraRadera
  2. Ja det är dags! Ska be dottern forsla hit mina två som övervintrat hos henne i lagom temperatur. Jag ser fram emot våren.

    SvaraRadera
  3. Så bra med extra utrymme, skulle jag också behöva. Kanske skulle kunna börja gräva nån hemlig tunnel från tvättstugan och utåt som jag fick ha ifred och bara odla i, vore ju en dröm!
    Har inte börjat med mina krukväxter ännu, men visst är det hög tid. Dina ser så fina ut.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera