lördag 13 februari 2016







Trädgårdsfärger
Den här gången så är det randigt som gäller i Trädgårdsfärger .


Det första jag tänkte på är det Gräs som jag har och som jag tycker är ett av de vackraste av den sorten jag vet, det är just Randgräs tänk ändå att naturen har åter lyckats.Det här gräset blir högt och blommar med vita vippor och det är så fint att använda till olika buketter eller bara ha det solitärt i en vas eller plantera det så även i trädgården.Jag blandar det gärna tillsammans med andra växter i olika rabatter.
Silkes näva har även den ränder inuti blomman och Nävor av alla slag har jag gärna för de är ju så otroligt tacksamma
Irsis som ser ut som en Orkide` även den har lite grann randigt i sig.Den här som jag fick vänta på innan den ville blomma här hos mig men nu gör den det varje sommar i bland så kan det löna sig att vänta.
När man tittar lite närmare på den här fina Clematis blomman så är även den randig inuti.
Liten söt Viol med ränder måste även få vara med på ett hörn.
Alunrot  passar bra att ha med den här gången med tanke på att den här dagen är det Alla hjärtans dag och det finns ju många växter med hjärtformade blad så ock denna.Gå gärna in på den här sidan  http://maribelsgarden.blogspot.com/ här får Ni fler tips på randigt.Jag får önska alla en riktigt fin Alla hjärtan Söndag.













3 kommentarer:

  1. Randgräset är en av mina favoriter också. Och alunroten, som ju kan variera i färger nästan hur mycket som helst. Vackra val!

    SvaraRadera
  2. Du har letat ordentligt i bildarkivet. Solklara motiv. / Britt

    SvaraRadera
  3. Iris var den enda jag kom på, men nu ser jag både näva och alunrot som jag också har. Vacker klematis.
    Ha en fin Hjärtedag. / Marika

    SvaraRadera