tisdag 19 januari 2016







Små saker att bli  glad åt
Som den här lilla krabaten som jag har skrivit om förut den har blivit en trogen gäst vid matstället ute i trädgården. Nu nöjer den sig inte med att få i sig mat från marken utan har i stället valt att sätta sig till rätta inne i fågelhuset och ta för sig ordentligt men det verkar inte göra fåglarna någonting utan de delar snällt med sig av godsakerna.Jag blir glad av att se honom varje dag pigg som den är men man får öppna fönstret försiktigt för att fånga den på bild och här fick jag ha lite bråttom innan den klättrade upp i trädet därför blev bilden lite suddig.
Det här att göra egna små is dekorationer att sätta ute passar väldigt bra nu när vi har kallt och de är ett roligt pyssel fick iden när jag kikade in på en blogg och blev då påmind om att jag tidigare har gjort något liknande fast då i större format.


Nu när man beger sig ut på dagens promenad så måste man ha med sig kameran för det är oftast fina ljusfenomen på himlen när det inte är mulet.Här inne bland trädens stammar så håller solen på att gå ner för dagen och som Ni ser så har vi   snö som dekorerar träden så vackert.Glad blir jag även de få dagar som solen försöker visa sig en kort stund åtminstone även om det bara blir vid horisonten.
Att baka gör mig också glad dessa goda Havreformar gjorde jag i helgen det är inte så många ingredienser och vill man göra dem lite mer lyxiga så kan man ringla över lite mörk choklad.Här ska Ni få receptet.

Havreformar
3 1/2  Dl Havregryn,1 1/2 Dl socker,125 gr Smält smör
Man blandar samman allt och sedan klickar man ner i formarna ur smeten man sätter in dem i ugnen i 200 grader och gräddar dem i 8 minuter
Dessa innehåller  ju inget mjöl vilket gör att även de blir glutenfria. 

Nu på morgonen så hade vi 34 grader kallt på baksidan av vårt hus där är det alltid kallaste platsen på vintern.I dag blir det nog att hålla sig inne jag håller på att sy mig ett nytt förkläde och det passar ju bra en sådan här dag och när jag blir less på det så får jag sticka mellan varven.
Ha en bra vinter Tisdag
 

 

 




3 kommentarer:

  1. Fy, va kallt! Man får passa på och göra saker inomhus dom dagarna, som att baka eller rensa i skåp. Det gjorde jag i mitt trädgårdsrum i källaren igår.
    Mysig ekorre hos dig:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Det var kallt!! Vi har också haft rätt kallt, men idag var det skillnad. Dessutom har det kommit 15 cm snö inatt, så det är julkortsvackert ute. Fast man fick pulsa fram. / Britt

    SvaraRadera
  3. 34 minus... oj oj det är kallt det.
    Fint ishjärta du har gjort.
    Här är det nästan så snön smälter bort men nu till natten blir det kallt igen.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera