tisdag 5 januari 2016










Fortsättning på min årskrönika Maj-Augusti 2015
Maj månad är en månad för mig när allting börjar i trädgården på riktigt det är då jag bara njuter av tillvaron så mycket som det går.Det är då som dessa otroligt fina skönheter kommer upp dessa rutiga juveler som är rena mästerverket.Vi har i stort sett hela fem månader framför oss då man bara kan hitta på en hel del trevligheter som handlar om trädgård plus en del annat också förstås.Vi var ut på en eftermiddagsutflykt med våra grannar då vi reste till en handelsträdgård och inköpte en hel del nya växter vi åkte även till kommunens återvinningsbutik där vi även fyndade och naturligtvis så blev det även fika på en av stans mysiga  fik  där vi fikade goda mackor och andra godsaker.
I Maj förra året så var vi ut på en Mc-tur en fin sommarkväll vi åkte i väg till Fällfors där vi tittade på älven som brusade ganska så högt för det var rätt mycket vatten i den just då.Där höll just Björkarna på att slå ut de hade fått mer än musöron och var skirt gröna.
I Juni så slår Häggen ut den så härliga doften som de har det är verkligen sommar över den och här på vårt torp så står dessutom flera stycken en härlig tid.I Juni det här året närmare bestämt midsommardagen så får vi även vara med om en trevlig bröllopsfest vi håller till nere vid Umeå älv där vi får äta god mat och ha en trevlig samvaro vi övernattar på ett av stans hotell och känner oss lite lyxiga.
I Juni planterar vi även den här Häggmispeln som vi har turen att få av en kusin till min man den började växa så den har då rotat sig så hoppas nu att den kommer att trivas.
Bergrosen på vårt torp den blommade otroligt mycket under sommaren och sedan fick den vackra Nypon på höstkanten.
I början på Augusti så åkte vi i väg till Vasa på en trädgårdsresa på tre dagar med buss och även båt vi besökte där en vingård och fick provsmaka olika viner.Vi hade det lite spännande före resan då maken blev sjuk men allting redde ut sig så att vi kunde åka i väg och det var en mycket trevlig resa som vi fick vara med om.
Augusti månad bjöd på vackert väder det var då vi fick sommar äntligen för tidigare så var det inte så mycket att skryta med.Trädgården den hade sitt mesta flor under den här månaden även om det blommade förstås en hel del  under Juli månad också.Vi fick även en hel del Jordgubbar som vi kunde festa på.Det är som alltid lika roligt att se tillbaka på sommarens härliga blomsterbilder och minnas.
Ha det gott alla som tittar in här
 

 
 



 

 
 

3 kommentarer:

  1. Kul med återblickar. Då man ser allas bilder skulle man kunna tro att det var en kanonsommar, vilket det nte riktigt var. Fint inramade bilder, som jag sagt förut. / Britt

    SvaraRadera
  2. Härliga sommarbilder! Den där bergrosen var verkligen superfin!

    SvaraRadera
  3. Så flott søyleblomsten på det siste bildet står! Jeg kjøpte en slik i sommer, og håper den blir like flott! Jeg har ikke vært på bloggen din før! Alltid kjekt å finne noen nye, og da er links som Maribels fine. Kanskje jeg skriver et innlegg der i dag, jeg også! Bloggen min heter: lykkelig i hagen. Hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera