torsdag 3 december 2015







Rött är sött
är temat för dagen i blommig Fredag
Röd Backnejlika om den kan man väl ändå säga att den är både röd, söt och villig att blomma den kommer troget varje sommar och är så vacker under Äppelträdet där den finns.De är ju så fina dessa lågt växande Nejlikor
Röd Rölleka så vacker tillsammans med Liljan Lollipop den hade jag för någon sommar sedan men tyvärr blev den kortvarig troligen var det inte rätt plats för den att trivas på.Kan hända att jag köper en till när jag hittar den i någon blomsterbutik för den var så otroligt vacker.
Flammentanz som är så vacker den måste jag bara ta med både röd och söt, i somras så blommade den otroligt mycket


Röd Trolldruva dess bär ser jätte goda ut men man bedrar sig för de är giftiga men den är  vacker att titta på den finns inte hos mig ännu utan den finns i någon annans trädgård men naturligtvis så ska den vara med en sådan här gång.


Den här vackra Begonian så här planterad i en passande kruka som fanns hos min vän Ingrid för någon sommar sedan och som blommade så här fint den måste även vara med röd som den är.

Min torp granne Valda hennes vackra röda Liljor måste jag få visa de står mot en vit ladugårdsvägg och de lyser riktigt om dem där de står.Nästa sommar ska jag be om någon planta för vi brukar byta växter med varandra  och dessa blir inte så höga så därför så är jag intresserad av dem och naturligtvis för att de är så vackra.
Det här var mina bidrag den här veckan i temat rött är sött gå gärna in här http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ så kommer Ni att få flera tips på röda blommor.
Önskar alla en riktigt fin Blommig Fredag

 






7 kommentarer:

  1. Många fina röda. Men just att kombinera det med rött, då får man tänka till. Jag hade för mig att trolldruvan inte var söt, utan giftig. Då mindes jag rätt. Men för fototemat är den ju perfekt ändå. / Britt

    SvaraRadera
  2. Så många härliga bilder på röda blommor.
    Trolldruvan är en riktigt dekorativ växt men den har så lätt för att fröså sig. Jag tar bort bären innan de hinner falla ner.

    Trevlig Helg

    SvaraRadera
  3. här var det många röda nyanser hos dig
    härligt längtar till sommaren när jag ser allt det vackra.
    Ha det gott i helgen
    kram Meta

    SvaraRadera
  4. Så många fina röda, hos dig. Rölleka hade jag en vackert gul, men precis som hos dig, så varade den bara en sommar.Ha en fin helg!
    Marika

    SvaraRadera
  5. Härligt med blommor så här i december då stormen Helga drar fram.

    SvaraRadera
  6. Jag blir så glad när jag ser alla dina blommande röda skönheter.
    Och snart är våra hem fyllda med rött oxå!

    Ha en fortsatt skön helg!

    //Veronica

    SvaraRadera