onsdag 9 december 2015






En mitt i veckan dag
I bland har man fint besök minsann vi har en Ekorre som brukar hälsa på i stort sett varje dag han förser sig med frön som Fåglarna har tappat det är alltid roligt att se nya gäster utanför köksfönstret.En del som går förbi och har med sig någon liten person som tittar storögt på den lilla livliga krabaten  de brukar stanna till  och titta på den och det är ju extra roligt. 
Inne har jag plockat fram den Kottegran som jag gjorde för ett antal år sedan, den får jag oftast varje år laga för limmet torkar  under tiden den ligger och väntar på nästa jul men det gör jag så gärna för den lyser så fint när jag tänder den.
Vi har även satt lite juleljus inne i vårt torp för det är ju trevligt för alla som åker förbi där och även för våra grannar nedanför som bor där hela året om det lyser i fönstren när det blir mörkt.I vanliga fall så har vi små lampor som lyser där vi har satt timer på dem så då behöver man inte bry sig då tänds de automatiskt.
Utanför vårt hus så lyser det så fint på kvällen när vi tänder ljusen i vår Gran. Här har den lite snö på sina grenar men det gäller att skynda sig de gånger som snön ha fallit för oftast så blir det tö nästa dag och då är skönheten snabbt borta.
Nu har vi haft här hantverkare  i ett par dagar som hjälpt oss att sätta in kassett i den öppna spisen men vi eldar inte i den förrän sotaren har varit hit och godkänt det hela men vi blev väldigt nöjda med resultatet.Bra att få allting gjort innan jul och nyårshelgen så då kan man med andra ord bara ägna sig åt att mysa och det är inte så dumt.Nu blir dagarna bara kortare och kortare vissa dagar när solen når ovanför Talltopparna så är det lite ljusare en kort stund och då måste man ta vara på den tiden och gå ut.Det ärbara att härda ut för  nu är det bara tretton dagar kvar innan vi har vintersolståndet sedan så börjar vi ju ändå gå mot ljusare tider igen.
Jag önskar alla en riktigt fin mitt i veckan dag.

 





3 kommentarer:

  1. Vad skönt att den öppna spisen står redo innan jul att de hann göra klart det och att resultatet var tillfredsställande.

    Det är både rofyllt och härligt att se dessa mindre djur utanför sitt fönster. Ekorren är vacker och inte så skygg för människan heller som andra djur.

    Det råder stor brist på snö här i norr, det lilla som kommit är i princip obefintligt och temperaturen är inte heller vad det brukar vara, tillsammans är det slaskigt värre men halkigt. Idag har nederbörden varit snöblandat regn och fryser det till så har vi det glashalt.

    Önskar dig en fin onsdag
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin öppen spis i det stora fina rummet. Och så eldar man mer ekonomiskt.
    Fint med ljusen i fönstren vid torpet. Som ser rätt stort ut.
    Denna höst och vinter så här långt, kan man inte klaga på. / Britt

    SvaraRadera
  3. Så himla fint och mysigt det ser ut hos dig på torpet.
    Tack för ett mysigt inlägg.

    Fortsätt mysig fin och skön vecka.

    Tjingeling

    SvaraRadera