söndag 13 december 2015








Dagens tema i Trädgårdsfärger
är Svart
Det är en färg som jag inte har på någon växt då får man plocka fram andra ting som man har i trädgården med dagens färg.Vår portal vid den fina Doftschersminen får representera kulören i fråga.
För ett antal år sedan så var det japanska i trädgården modernt så då hade jag tänkt att göra någon sådan rabatt . Jag fick då den här vackra japanska lyktan i present på mors dag då var den grön men i somras så målade jag den svart.Någon rabatt med japanskt inslag blev det inte men lyktan den har jag ju kvar så nu får den vara smycke i en annan rabatt.
På vårt torp så har vi planterat Humle vid den svarta uthusdörren som här blir en fin inramning.
Hos min svägerska så fanns den här vackra Begonian planterad i en svart kruka placerad i en svart piedestal i somras som blev ett vackert inslag mot den rosa väggen.
Den här pippin placerad på en stolpe fann jag i en trädgård vid en trädgårdsvandring för några somrar sedan  och då den har svart i sig så får den vara med förstås.Gå gärna in på den här sidan  http://maribelsgarden.blogspot.com/ där finns det nog säkert fler fina inslag i dagens färgtema.Önskar alla en riktigt fin Lucia dag och tredje advent.







3 kommentarer:

  1. Fina svarta inslag, gillar din portal och dörren blir fint inramad med humlen.
    Ha en fin Lucia dag.
    Marika

    SvaraRadera
  2. Med mycket fantasi har du hittat en hel del i svart.Jag beundrar också humlen vid den svarta dörren. Riktigt, riktigt fint. / Britt

    SvaraRadera
  3. Det där löste du ju bra. Alla kan inte ha svarta blommor.Eftersom de andra gillar humlen( det gör jag med) mest så kan jag säga att den dörren gillar jag.
    Ha det gott på Lucia dagen
    Kram Meta

    SvaraRadera