måndag 16 mars 2015


Vårkänning

I dag har jag torkat våra fönster i köket i och med det så bytte jag även gardiner och med ens så blev det vårfint här hos oss.De här gardinerna har lite grann påskfärger i sig och passar fint när jag till helgen ska sätta fram påskpyntet för om två och en halv vecka så är Påsken här och den är så kort och därför så vill man ju ha dem framme lite längre än en vecka bara.Att torka fönster är ju även det en vårkänsla.

Gardinerna i köket har jag sytt av ett tyg som jag hade beställt i en katalog och spetsen har jag viskat  roligt att använda egen virkad spets till gardinen då blir det som ett eget hantverk i sig.

Så här ser det ut utanför vårt hus i Vår så skönt att vår infart nu är isfri för det har varit blank is där och stor risk för att ramla.
År 2013 så hade vi så här mycket snö den här perioden så det kan verkligen se olika ut för varje år.
Förra våren så inköpte jag den här Australienska Violen när jag var på visit till Piteå tyvärr så dog den under vintern.
Nu har jag haft turen att få en planta av min väninna som lyckats att bevara den för den måste man ta in och ha inne under vintern.Nu växer den för varje dag och jag ska plantera ut den i Maj när det börjar bli tid.
Jag får avsluta med att tacka Er för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg så roligt att Ni tar Er tid att göra det.I dag ska det åter bli en stund i solstolen vid en solskensvägg vid vårt torp och fika utomhus för vi har ett underbart väder.Ha det så bra alla som tittar in här.








2 kommentarer:

  1. Att byta gardiner på våren låter som en fin vårsyssla. Själv gör jag det dock aldrig. När gardinerna är tvättade, åker samma upp igen. Utom på julen, då har vi julgardiner i köket.
    Den lilla murgrönsviolen är så söt och jag har haft den, men hos mig har den inte heller klarat vintern./ Britt

    SvaraRadera
  2. Så härligt med nytvättade fönster och ny bytta gardiner då känner man sig riktigt nöjd.
    Murgrönsviol det har jag inte haft så nu blir det att söka efter ett ex för vårplanteringen.

    Ha det gott

    SvaraRadera