lördag 7 mars 2015




Vårgrönska
Utanför så är det inte så värst mycket vårgrönska än så länge men om man tar in ett knippe blåbärsris så kan man få se på den fina grönskan på nära håll och dessutom så blommar det för fullt med fina vita klockor just nu. Temat i dag i trädgårdsfärger är just vårgrönska och vi har ju snö kvar ännu även om den håller på att smälta bort då är det väl för tur att man har förevigat våren tidigare som innehåller dagens tema.

Dessa minipåskliljor är ju så fina när de väl kommer i April någon gång så sedan så brukar det bli en del andra skönheter efter den.
Den här söta Vårvivan brukar komma efter och den har ju blivit av ett större format så den brukar jag även plantera i krukor och den förgyller ens tillvaro ett längre tag.
I maj så kommer Fjällkåpan med sina gröna blad med silverinslag så skir, den sticker inte ut annat än just när den håller på att utveckla sina blad på våren då ser man den lite extra just på grund av dem.

Scilla alltid lika välkommen så fin bara så här planterad i gräsmattan det var mina bidrag  med temat.Titta gärna in på den här sidan  Charlottas trädgård 
 Så hittar Ni helt säker fler bidrag på vårgrönska sedan Tackar vi Charlotta för att hon har satt temat i Trädgårdsfärger det har varit ett nöje att vara med.Jag tackar även för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg och önskar alla en riktigt fin helg. 







5 kommentarer:

  1. Fina vårbilder, scilla, vivor och påskliljor hör verkligen till våren, fick ett knippe scillor förra året, hoppas att de kommer upp, tycker de är så fina. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Tack för alla fina bidrag till trädgårdsfärger. Men nu är det dags att greppa kameran och låta sökaren hitta alla de där nya naturupplevelserna i trädgården och naturen i stället för fotoarkivet.

    Hoppas du får en färggrann och skön vår.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder som andas vår....=)

    Trevlig söndag !

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  4. Fin vårgrönska och så behaglig färg på vivan.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  5. Fin vårgrönska i blåbärsriset, det är nog det vackraste att ha tillsammans med tulpanerna. Den gula vivan är vacker, liknar en jag har från min morfar.. Underbar :)

    SvaraRadera