söndag 29 december 2013


                                             Sista söndagsbilderna 2013
I vårt köksfönster så hänger vackra snöflingor och utanför fönstret så har de förvandlats till vatten och is.De är köpta i en blomsterbutik för några år sedan dem brukar jag ha hängandei fönstret även sedan julen har passerat  för de passar att ha framme hela vintern.
De här söta figurerna har jag haft på vårt köksbord hela julen vi hade tänt dem under vår julmiddag och de ska även tändas i dag på eftermiddagen.Vi har hemma dotter och måg så vi ska ha lite extra julmys hade vi tänkt när vi ska äta middag tillsammans då ska även en del julklappar delas ut till dem så än är inte vår jul förbi vi har allt kvar lite grann av det goda.
I år har jag satt upp en stjärna i vår tvättstuga den är av metall som gör att man kan lämna den tänd när man åker bort, jag köpte den på en loppis och den var helt ny var inte ens uppackad.Det har varit så trevligt när man har varit borta och kommer hem och man möts av en upplyst stjärna så det kommer jag att sätta upp även nästa jul igen.
I år har jag gjort ett godis som alla kan äta av  dessutom så var det enkelt och gick fort att göra.
Det är  200 mörk blockchoklad som man kan hacka lite grann,50 gram smör,4 dl Vårgårda ris och 1 dl Russin (de kan även kan också uteslutas om nu inte vill ha i dem). Man lägger alla ingredienserna i en panna och smälter alltihopa och sedan så häller man massan och brer ut den på en bakpappersklädd plåt  och när den stelnat så bryter man bara bitar ur den och så var den klar att ätas ur.
De är även goda att inta som en godbit till kaffet kan jag förtälja.
Himlen börjar så smått få en rosa ton det kanske blir en fin söndag i dag kanske man vågar sig ut så småningom i halkan vi får väl se hur det blir med det.
Ha nu en bra dag alla som tittar förbi



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar