söndag 22 december 2013







Fjärde Advent och julstämning
I går kväll så begav vi oss till Byske kyrka för att ta del av mera julmusik där fick vi en stor dos av det för två körer sjöng både nya sånger och gamla trotjänare som får oss att minnas tillbaka.Det var även de som sjöng solo men även de som spelade blåsinstrument  och fiol samt även förstås  orgel det var i varje fall en mycket fin upplevelse.När det sista numret som var Stilla natt sjöngs så släcktes kyrkan ner och det brann endast levande ljus vilket även körerna bar i handen när de ställde sig runtomkring inne i kyrkan medan de sjöng det var otroligt stämningsfullt.
När vi åkte i väg dit så snöade det och medan man satt inne i den varma och härliga kyrkan så kunde man se stora flingor falla utanför och ännu mera stämning fick man av det förstås.När vi kom ut från kyrkan och skulle åka i väg för att tända på våra anhörigas gravar så hade det börjat regna stora droppar vi blev blöta men när vi kom hem igen så snöade det här hemma vilket vi blev glada över.
Tack vare snön som föll i går kväll så ser det ut så här nu när vi var ut på promenad så tack för den julesnön, nu vill man inte att det ska bli plusgrader och regn det är inget som man vill ska komma ner  från skyn i nuläget.
I eftermiddag har vi klätt vår gran och den blir ju förstås lika fin varje år eftersom det är de gamla julprydnaderna  som alltid sätts upp i den.
Som dessa gamla julkulor som någon nära släkting har någon gång haft i sin gran och som bär minnen tillbaka i tiden.Julen är ju en högtid som bär med sig en hel del minnen.
Men även en del nya saker och inte alltid köpta som dessa virkade stjärnor som jag gjorde för ett antal år sedan som jag tycker passar så bra och lyser av sig mot det gröna.Dessutom så är det ju så att det man själv har åstadkommit är lite roligare att sätta upp i granen tycker jag.
Och även en av dotterns smällkarameller som hon gjorde i skolan en gång får även den vara med på ett hörn för jag tycker den är så vacker och de är ju även gjorda med kärlek.
I dag har himlen varit grå men nu har det ju vänt och vi går mot ljusare tider igen något som välkomnas av de flesta.Nu får man bara vänta och se när man kommer att märka det för det dröjer några dagar till dess.
Vi kommer att fira julaftonen tillsammans med nära och kära i vanlig ordning i år blir det här hos oss och vi slopar julbordet och det blir gröt och skinka i stället.
Ha nu en bra fjärde Advent och en riktigt God Jul önskar jag alla som tittar in på min sida.



.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar