fredag 6 december 2013






Kreativt
Den mysiga julbonaden sydde jag för ganska många år sedan jag minns hur roligt det var att göra den och visst är den fin nu får den sitta på väggen i vår tvättstuga varje jul på en speciell plats för även där vill man ha lite julfint.
Paradhandduken den ritade jag upp på ett lakansväv det motiv som jag ville ha och den har varit med i över 30 jular nu.Den har inte kostat mig så värst mycket mer än lite energi men att göra saker själv är ju det som verkligen är roligt.
Den här tovade tomten har jag haft tidigare på min sida men den kan jag gärna visa upp igen för den är en favorit vi fick den i julklapp för några år sedan och jag minns hur glad jag blev över den.Jag tycker att den som gjort den har verkligen fått till det för den ser så levande ut.
Ett rött ljus i en glas cylinder med lite kottar och ett rött band det kan väl inte bli enklare jag har även lagt i botten lite kryddnejlikor för lite juldoft.
Dessa flarn har jag bakat i veckan och de smakar ljuvligt gott och är dessutom superenkla att göra som Susanne i Gokväll skulle sagt Ni ska få receptet de kom tvåa i en kaktävling och är dessutom glutenfria.Man kan rulla ihop dem men jag har gjort dem enklare som flarn.

De heter Ingalills julrån

100 gram socker,100 gram smör,100 Gram skållad och hackad sötmandel,1 Matsked vatten och 2 Matskedar grädde
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och låt blandningen sjuda sakta tills socker och smöret smällt.
Klicka ut den på en smörpappersklädd plåt med en tesked de flyter ut så gör bara några stycken på varje plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader varm ugn i 8 minuter.
Vill man rulla ihop dem till små rån så använd en penna.
I natt har vi fått lite snö så pass att snöskyffeln fick användas på morgonen det är även blåsigt något som vi håller på att ha mest varje vecka nu för tiden men när man fått på sig vinterstassen och kommer sig ut så är det riktigt härligt.
Ha en bra eftermiddag.

 
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar