onsdag 6 november 2013









Vinterbilder
Natten mot i går så hade det gröna landskapet bytts mot ett vitt något som jag hellre föredrar en årstid som denna.Det blev otroligt mycket ljusare och trevligare åtminstone så blev jag uppiggad av det.I natt så har det snöat ännu mera så nu ser det ut som på bilden och maken fick ta fram snöskyffeln och börja skotta tänk så fort det kan förändras.
I går efter lunch så skulle maken till skogen till min barndosmby och hämta ett lass med ved så jag följde med för det är ju alltid lika härligt att åka i väg dit något som jag har tidigare berättat om.Där hade det kommit ännu mera snö så det var så vackert när vi körde vägen fram även om det var disigt.
Innan man svänger upp till skogsvägen så det första man möter är den sommarstuga som står på gården där mina föräldrar alltid bodde på sommaren för där trivdes särskilt min mamma så bra.Den som i dag äger stugan är en bror till den som rår om själva boningshuset  det är lika roligt att se hur väl de tar hand om mitt forna hem.
Väl uppe i skogen så var det så här vackert  jag njöt verkligen över att få vandra här det enda spår som jag såg var ett spår efter en hund om det nu inte var en räv för övrigt så var skogen tyst.
När vi hade vänt bilen där uppe vid vändplatsen så kom detta ekipage där det hoppade ut en ung kvinna som körde bilen.Det var även med en äldre man som körde en personbil före den stora bilen  för de skulle lasta av traktorn i skogen för att arbeta med att ta i hop det spill som blivit efter en stor avverkning som en markägare har gjort.Det är roligt att se att även unga tjejer i dag rattar dessa stora ekipage.
Vedhögarna blev i hop tagna och hemkörda om än inte alla fick plats på bilens flak de ska hämtas vid ett senare tillfälle och då blir det nog med skoter.Bilden är från i Oktober.

Jag beslöt mig för att promenera efter byvägen och jag hann gå ca två kilometer innan maken kom och hämtade upp mig så det blev en härlig promenad i ett härligt landskapJag passerade även denna lada som stod så fint mot skogen.
Tillbaka till vårt torp där vi lastade av från flaket innan vi åkte i väg hem igen för att dricka eftermiddagskaffe.Här som Ni ser så var det inte lika mycket vinter som det var i min barndomsskog.
I dag så håller det på ljusna och kommer solen fram så kommer det att bli en otroligt fin dag.I kväll ska jag i väg på träff med mina junta kompisar det ska bli trevligt att träffa alla och surra bort en stund och även fika förstås.
Ha en riktigt härlig dag alla som tittar in här.

.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar